A FURIA BO3-ban is megállította az Astralis-t az ECS döntőben, pakolhatnak a dánok!

A FURIA BO3-ban is megállította az Astralis-t az ECS döntőben, pakolhatnak a dánok!

Ezek után a North már nem lehet akadály a brazilok számára.

Nem hittem volna, hogy ilyen hamar eljön ez az idő, de bizony az Astralis sorban veszíti a meccseit, a HLTV ranglistájának csúcsa pedig egyre messzebb kerül a dán csapattól. Gla1ve még pár nappal ezelőtt is azt mondta, hogy bár látják a hibáikat, továbbra is azon dolgoznak, hogy újra ők legyenek a világ első számú CS:GO csapata. Hiába azonban a rengeteg munka, az ECS hetedik szezonjának döntője sem úgy sikerült, ahogy azt a dánok tervezték.

Már az is meglepő volt, hogy a FURIA ellen rögtön az első meccsüket elvesztették, ráadásul Nuke-on, ami vitathatatlanul az Astralis legerősebb pályája volt, az elmúlt több mint egy évben. De igazán csak tegnap esett le az állunk, hiszen a brazil csapat ismét győzni tudott a dánokkal szemben, ráadásul most Bo3-as mérkőzésen. Az A csoport utolsó meccsén már a továbbjutás volt a tét, az Astralis pedig remekül el is kezdte a mérkőzést, hiszen Inferno-t 16-12-re tudták megnyerni.
Ami ez után jött, az viszont tökéletesen megmutatta a jelenlegi, hullámvölgyben lévő dán csapatot. Sorra vétették a hibákat, láthatóan nem volt meg az összhang a csapaton belül és az online közvetítés képein is látszódott, hogy idegesek az Astralis játékosai. Device konkrétan adott is egy jó nagy ütést a monitorjának, dupreeh-től pedig mutogatás csúszott be, ami persze nem a világ vége, az Astralis rosszabb formájában is vert már meg Liquid szintű csapatokat, de most nagyon látható volt az idegesség, hogy nincsenek ott a meccsen fejben és ez meglátszik a végeredményen is.

Ráadásul a mérkőzés most is Nuke-on dőlt el, ahol már az első félidőben látszódott, hogy ez az Astralis bizony verhető, akár még ezen a pályán is. A mérkőzésről a brazilok irányítója, Andrei "arT" Piovezan is elismerősen nyilatkozott, miután csapatával már a legjobb négy között vannak.

"Őszintén szólva, úgy gondoltuk, hogy nem fognak arra számítani, hogy Nuke-ot választjuk utolsó pályának. Overpass helyett mi mégis erre a pályára vittük a játékot, amivel sikerült meglepnünk őket. A mi játékstílusunk pedig különösen hatékony ellenük. Támadó oldalon csak minél több kört szerettünk volna összehozni, CT-ben aztán meg is tudtuk fordítani a meccset és úgy tűnt az Astralis-nak nincs válasza a mi játékunkra. Nagyon erős CT oldalt zártunk."

A dánok elindultak haza, a brazilok pedig már az elődöntőben vannak, ahol egy másik dán csapat, a North lesz az ellenfelük. Ugyanakkor, ha "csak" 3-4. helyen végez is majd a FURIA, az szinte biztos, hogy jövőhéten átveszik a legerősebb brazil csapat szerepét a HLTV ranglistáján, hiszen a FalleN vezette MIBR az Astralis-hoz hasonlóan, már a csoportjából sem tudott továbbjutni, sőt pontot sem szerzett.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!