Mountain Giant - Megoldandó probléma vagy szükséges rossz?

Mountain Giant - Megoldandó probléma vagy szükséges rossz?

Cikkünkben azt a kérdéskört járjuk végig, hogy vajon problémás lapnak számít-e a Mountain Giant a jelenlegi metában.

A Mountain Giant a klasszikus lapkészlethez tartozik, és az idők során olyan archetípusokat emelt a magasba, mint a Handlock, hiszen a 8/8-as testű óriás kiválóan illeszkedik az olyan paklikba, amik jellemzően sok lapot tartanak kézben. Felmerül a kérdés, hogyha idáig semmi gond nem volt a lappal, akkor mégis mi változott?

Először is az ellenszereit időközben nerfelték. Az Execute és a Hex egy manával drágult, a Big Game Hunter és a Hunter's Mark kettővel, illetve a Naturalize a Hall of Famebe került. Így aztán sokkal kisebb kockázat mellett játszható a Mountain Giant, hiszen leszedéséhez mindenképp súlyos árat kell fizetnie az ellenfélnek.

Másodszor pedig megjelentek olyan korai aktivátorok, mint a Book of Specters, ami lehetővé teszi a Mage számára a harmadik körös Mountain Giant kijátszását. Erre korábban csak az Evenlock volt képes, -de mint tudjuk, Genn Greymane nem képezi tovább a standard részét.

Végezetül pedig itt a Conjurer's Calling, ami brutális szinergiába léphet a Mountain Gianttel. Mivel csak két lehetséges lényt kaphatunk belőle -a Mountain Giantot és a Grave Horrort-, ezért a Mage bármelyik másik osztálytól gyorsabban eláraszthatja a pástot ezekkel a masszív minionokkal. 

Mi lehet a megoldás?

A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha a Mountain Giant a Hall of Famebe kerülne. Persze vannak egyéb megoldások is. A Blizzard létrehozhat egyéb 12 manás lényeket, vagy olyan eltávolításokat adhat a többi osztálynak, amivel az óriások hadsereget megfékezhetik. Végezetül pedig a Coin működési mechanikáját is újra lehetne gondolni.

Te miképp vélekedsz a Mountain Giantről? Problémásnak érzed, amivel feltétlenül kezdeni kellene valamit, vagy szerinted rendben van a lap?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!