Legjobb deckek Rank 5 alatt: a játékok helye az arc

Legjobb deckek Rank 5 alatt: a játékok helye az arc

Az egyes régiókban eltérő metával találkozhatunk Rank 5 alatt.

Ismét összegyűjtötte a HSReplay a régiónkénti legjobb 9 decket, amik Rank 5 és Legend között kimagaslóan jó győzelmi arányokat hoztak. Több, mint 1 millió mérkőzés adatait dolgozták fel, így bátran kijelenthető, hogy amit a képen láttok, az a valóság, legalábbis átmenetileg. A Rise of the Mechs event még elég friss, ezért folyamatosan kutatják a profik és az amatőrök egyaránt, hogy melyik pakli lehet az, ami kinövi magát és elhódíthatja a Tier 1 trónját. Meglepő deckek is feltűntek a toplistán, de a számok nem hazudnak!

Az amerikai és az európai szerveren egyaránt a Control Warrior és a Mech / Bomb Hunter viszi a prímet, keletebbre a Murloc Shaman nevét olvashatjuk az első helyen, majd jön a Control Warrior és a Mech Hunter. A Hooktusk Rogue két szerveren is nagyon előkelő helyezést ért el, de az ázsiai szerón hűlt helyét találjuk. Ez annak tükrében érdekes, hogy pont a Hooktusk Rogue az jelenleg a ladderen, ami a számok alapján a leghatékonyabban képes megállítani a Murloc Shamanokat. Várhatóan a keleti kártyások is felfedezik hamarosan a legújabb Rouge verziót, mivel hatalmas potenciál rejtőzik benne, hiába nerfelték a Raiding Party-t, az Evil Miscreantet és a Preparationt. A top 9 deck közé odaért még a Mech Paladin és a Token Druid is, amik inkább tekinthetőek Tier 2 paklinak, mint valódi "top decknek". Lemaradt a listákról a Mage és a Warlock, sőt a Priest is csak egy változattal képviselteti magát. A Mech Priest egy különleges Combo változat, ami a szokásos Divine Spirit + Inner Fire-re épít, azonban nem a nagy Taunt lényekre esett a választása, hanem az olcsóbb Mechekre, amikhez csatlakozott SN1P-SN4P is a legutóbbi patchben. Inkább szórakoztató, mint hatékony, de 50 % feletti teljesítményre így is képes az ázsiai szerveren.

Mindössze egy Control pakli fért fel a top 9-es listákra, ami sokaknak okozhat felüdülést, azonban veszélyes játékot űz velünk a Blizzard. Egy jó metában jelen van az Aggro, a Midrange, a Combo és a Control is, ha valamelyik típust elhagyjuk az egyenletből, akkor borulhat minden, és olyan katasztrofális jövő elé nézhetünk, mint amit a Midrange Shaman, vagy a Druidstone korszakában átéltünk.

Control Warrior

Deck kód: AAECAQcIogKQB/kMkvgCjvsCoIADhp0Dn7cDC0uiBP8HnfACm/MC0fUC9PUCg/sCnvsCs/wCkp8DAA==

Hooktusk Rogue

Deck kód: AAECAaIHBLICoIAD1owDkpcDDbQB7QKIB90I3+8Cx/gCqv8CtIYDtJEDj5cDkJcD+5oD/poDAA==

Token Druid

Deck kód: AAECAZICAooGn7cDDkD9AvcD5gXEBpj7Avb9AomAA4yAA7SRA8OUA86UA8qcA9OcAwA=

Aggro Shaman

Deck kód: AAECAaoIAv8FmfsCDu4B7wHgAvkDhgbgBrDwAvbwAo/7Apz/AoyFA/aKA4yUA8aZAwA=

Mech Priest 

Deck kód: AAECAa0GBNYKoIAD0YADn7cDDfgC5QT2B6UJ0QrSCvIM+wyl9QKX9gLl9wKR+wL2/QIA

Ti milyen deckkel pörgetitek a laddert?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!