Felmérés eredmények - mennyire hiszünk valójában az összeesküvés-elméletekben?

Felmérés eredmények - mennyire hiszünk valójában az összeesküvés-elméletekben?

Lássuk a felmérés eredményeit!

Körülbelül egy hete kérdeztünk meg benneteket arról, hogy mégis mennyire hisztek a legnépszerűbb WoT-os összeesküvés-elméletekben, és a felmérésből kapott adatokat ezennel megosztanánk veletek. Az első oldalon három általános kérdést tettünk fel, amikkel célunk volt, hogy teljesebb képet kapjuk a kitöltőkről.

Ebből kiderült, hogy a kitöltők átlagéletkora körülbelül 30 év, ahogy az is, hogy a legtöbben 2012-ben és 2013-ban kezdték a játékot, majd ez a szám 2014 és 2017 feleződött, majd 2018-ban újra a felére csökkent. Végül pedig egyéni belátás szerint azt a kérdést kellett megválaszolni, hogy milyen játékosnak tartod magad. A kitöltők 65,7%-a a közepes, 29%-a a jó kategóriába sorolta magát, és csupán 5,3%-uk gondolta úgy, hogy ők rossz játékosnak számítanak.

A legnépszerűbb összeesküvés-elméletek

A következő szakaszban arra voltunk kíváncsiak, hogy mit gondoltok a legnépszerűbb összeesküvés-elméletekről. A fizetős előnyöket csupán a kitöltők egyharmada gondolta igaznak, tehát a többség szerint semmiféle kedvezőbb RNG-t vagy MM besorolást nem kap az, aki fizet a játékért. Rögtön ezután megkérdeztük, hogy szerintetek a Wargaming igyekszik-e az átlagos győzelmi arányokat 50% körül tartani, és az összes kérdés közül ez bizonyult a legmegosztóbbnak.

A következő kérdések arra irányultak, hogy vajon az RNG mértékét befolyásolja-e, hogy ki milyen játékos. A válaszadók 80%-a szerint a gyengébben teljesítő játékosok nem kapnak jobb RNG-t, ahogy a túl jó játékosoknak se ad a Wargaming szándékosan rosszabb RNG-t. 

A streamer RNG kérdése szintén egy megosztóbbnak számító kérdésnek bizonyult, de közel sem olyan megosztónak, mint amilyen az átlagos győzelmi arányra vonatkozott. A streamer RNG a skill4ltu botrány miatt kétségkívül ismét a figyelem középpontjába került, de egyelőre se cáfolni, se bizonyítani nem lehet a létezését, -bár ez még a legkisebb probléma, hiszen szerverenként csak egy pár tucat játékost érint.

A probléma a következő. A kitöltők többsége szerint -az előző válaszok alapján- nem jár előny a fizetős játékosoknak, ahogy a teljesítménytől sem függ az RNG. Ennek ellenére a kitöltők kicsivel kevesebb, mint kétharmada mégis úgy gondolja, hogy a Wargaming befolyásolja a csaták végkimenetelét. A kérdés már csak az, hogy miképp befolyásolhatják?

További ellentmondás figyelhető meg a kedvez-e a Wargaming bizonyos játékosoknak kérdésnél. A kitöltők szerint se a fizető játékosoknak, se a gyengén teljesítő játékosoknak, se a túl jó játékosoknak, se a streamereknek nem kedvez. Következésképp ismét csak felmerül, hogy mégis kinek kedvez a Wargaming, ha nem nekik?

A kitöltők egyéni véleményei

Végül pedig következzen a kitöltők egyéni véleménye. Erre a kérdésre nem volt kötelező válaszolni, de aki megtette, annak ezúton is köszönjük, hogy vettétek a fáradtságot. Ha kíváncsiak vagytok a többi válaszra is, akkor az alábbi linken elolvashatjátok mindegyiket.

"Összeesküvés elméletek csak akkor születnek ha van alapjuk. Idővel az az "alap" ferdül, de lényegében minden esetben van valami, ami ezt kirobbantja."

"Szerintem egy nagy hülyeség, mert minden ember csak a rosszat látja -hogy az a tank kapásból eltalálta a kupoládat amikor csak az látszódott ki-, de arra nem nagyon emlékszünk, amikor mi is ezt megcsináljuk. Ez az embereknek egy természetes dolog, hogy eltalálja és be is üti a tankot."

"Kiváló menekülő út azoknak, akik nem képesek azzal szembenézni, hogy vannak náluk jobb játékosok. Könnyebb a WG-re fogni azt, hogy miért csak sárga játékos valaki 30-40k csatával, mint tenni a fejlődésért. Egyébként mindenhol máshol is ugyanez megy, lásd laposföld, chemtrail, oltásellenesség, kitalált középkor stb."

"Biztos vagyok benne, hogy belenyúlnak a játékba. Valami algoritmus biztosan van. Meg figyeltem, hogy mikor veszteni fogunk akkor már a csata elején minden lövésem lepattan vagy mellé megy. Mikor meg nekünk kedvez akkor meg a szinte lehetetlen lövések is betalálnak. Meg volna még jó pár furcsaság, de biztosan tudod ezeket."

"A magyar közösség kiemelkedően helyt áll abban, hogy "hülyét" csináljon magából. A játéktudás fejlesztése, gyakorlás, informálódás helyett többnyire a hibák kibeszélésén - és ebből következően - és a fejlesztők "titkos szándékaira" fogják saját hozzá nem értésüket, melyhez az egyetlen alapvetés, mely a játékosok jelentős részének még mindig nem tiszta, a 25%-os RNG. Az új játékosok könnyebben találják meg az ilyen fake információkat, mint a reálisakat, és ez tovább növeli a hasonló elméletek terjedését, és mint a laposföld-hívők esetében is, ha valaki nincs egyedül egy meggyőződésében (legalább ketten egyetértenek), akkor bizonyára igazuk van, csak sajnos alátámasztani nem tudja/tudják semmilyen érvvel az állításukat . (gimnáziumi tanulmányok után mindenkinek értenie kéne az érveléshez...)"

"Nem alaptalanok. Vannak esetek, amikor olyan játékos, aki mindenét belekölti a játékba sokkal pontosabb, jobb meccset kap stb. Ellentétben azokkal, akik nem szeretnének sokat vagy egyáltalán költeni a játékba."

"Azoknak az agyszüleménye, akik nem hajlandók megérteni a játék mechanikáját, nem akarják megismerni a korlátait. Olvasni kellene, tájékozódni, nem ilyen baromságokat összehordani."

"Egyértelmű, hogy a CC-iknek meg aki fizet annak kedvez. Én mindig jobb WR-eket és MM-et, RNG-t kapok, amikor prémium fiókom van. Nem lehet ez véletlen. Emiatt veszek csak prémet. Kierőszakolja a WG."

Az összeesküvés-elméletekről vitázni kétségtelenül szélmalomharc, ennek ellenére nyugodtan osszátok meg velünk véleményeket, ha hozzá tudtok fűzni még valamit.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.