Még ennyi idő után is előfordul: 531 dollárt tapsolt el V-buckra egy férfi unokaöccse

Fortnite - Ezzel szinte teljesen keresztbe húzta nagybátyja nyári terveit.

Amióta a Fortnite megjelent a videojáték piacon, több ízben olvashattunk már olyan történeteket, hogy egy-egy fiatal gyermek, aki még nincs tisztában a mikrotranzakciók fogalmával és következményeivel, végtelen mennyiségű pénzt vert el a Fortnite in-game valutájára, azaz V-buckra.

Nemrég egy férfi, A_Sad_Frog számolt be egy újabb ilyen esetről, az unokaöccse 65 ezer V-buckot vásárolt mintegy 531 dollárért cserébe. A történet menete ismerős lehet, a szerencsétlenül járt férfi odaadta az unokahúgának és unokaöccsének a PSN fiókját, hogy játszanak rajta, amikor ő távol van, hiszen van rengeteg játéka, a különféle tranzakciókhoz meg úgyis kellenek a kártyaszámok. Igen ám, csakhogy a Playstation pénztárca bármiféle azonosító nélkül elfogadta a feltöltéseket, így a Fortnite in-game miktrotranzakciója végbement, az eredmény pedig -531 dollár.

Sad_Frog azt írta a posztjában, hogy ennél rosszabbkor nem is jöhetett volna ez, hiszen a barátnőjével egy utazásra gyűjtögettek, emiatt pedig számos programon nem tudnak majd részt venni. Hozzátette, hogy a gyerekekre természetesen nem haragszik, sokkal inkább magát okolja a történtek miatt, ugyanis nem figyelt oda kellőképpen a biztonsági résekre. A Reddit közösség egyébként hihetetlenül segítőkész volt, számos tanácsot adtak a bajbajutott férfinak arra vonatkozóan, hogy hogyan próbálhatja meg visszaszerezni az elveszett pénzt.

Többen is írták, hogy a Sony-nál minden felhasználónak van egy életében egyszer ellőhető Jolly Jokere, amikor tetemes összegű vásárlást is visszatérítenek nekik. Ha pedig ez még nem lenne elég, a Fortnite közösségi menedzsere MrPopoTFS is megjelent a poszt alatt, aki felajánlotta segítségét Sad_Frognak.

Card

Ennyi lehetőség mellett remélhetőleg már sikerül elérnie valamilyen visszatérítést a főhősünknek, már csak azért is, mert a 65 ezer V-buckból "csak" 20 ezer került felhasználásra.

Lehetne mondani, hogy úgy kell neki, legközelebb jobban figyel, ám képzeljük picit magunkat a helyzetébe. Valószínűleg mi magunk is hasonló módon keresnénk a lehetőségeinket, az eredeti posztot elolvasva pedig egyértelműen kiérződik Sad_Frog szavaiból az aggodalom. A gyerekeket se lehet mindig hibáztatni, hiszen hogyha túl fiatalok még ahhoz, hogy megértsék mit is csinálnak online vásárlás során, akkor a felelősség egyértelműen az illetékes felnőtteké. Ez esetben viszont a szülőket sem lehet okolni, hiszen pont a kicsik apja, Sad_Frog sógora szólt a szituációról.

A történetnek ismét csak ugyanaz a tanulsága; amennyiben bárki más hozzáférhet a fiókodhoz, lényegtelen, hogy rokon vagy sem, ne hagyd benne a kártyaadataidat.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.