Blizzard kérdezz-felelek: Új Hero skinek, várható nerfek és a jövőbeli kiegészítők

Mike Donais rengeteg mindent elpletykált a legutóbbi kérdezz-felelek közvetítésben.

Rengeteg apró pletykát árult el Mike Donais, a Hearthstone vezető game designere a legutóbbi streamben. A legfontosabb ezek közül, hogy hamarosan érkeznek az új Classic lapok, amik a Hall of Fame-be száműzött társaikat pótolják majd.

Nem csak az új kártyákról érdeklődtek a nézők, hanem tulajdonképpen mindenről, ami releváns a Hearthstone-nal kapcsolatban. Donais rendíthetetlenül válaszolta meg a kérdéseket, amiket röviden összegzünk nektek.

  • Új hőskinézetek érkeznek a jövőben: ezeket kizárólag majd valódi pénzért lehet majd megvásárolni. Megtudtuk még, hogy várhatóan ezek a skinek a Dalaran Heist karakterei lesznek majd, mint Madame Lazul. Érkezhet még a "random cardback"-hez hasonlóan a "random hero portrait" mint funkció, ezzel is próbálják színesíteni a játékot.
  • Garantáltan nerfelik majd ezen a héten a Dalaran Heist egyik ellenségét, Haro Setting-Sunt. Továbbá a Big Priestet árgus szemekkel figyelik a Wild formátumban, de egyelőre még nem eszközölnek gyengítést. 

  • Ha már nerfek: megtudtuk, hogy Mike Donais a felelős a Rockbiter Weapon gyengítéséért. Egyébként Donais kedvenc kiegészítői a League of Explorers és a Journey to Un'goro.
  • A Rise of Shadows-ban a gonoszoké volt a főszerep, de az idén érkező kiegészítőkben fordulhat a kocka. A League of Explorers-hez hasonló "jófiúkra" számíthatunk.
  • Gondolkoztak egyébként azon, hogy a kiegészítőket szétszedik két kisebb expanzióvá, de végül ezt elvetették, mivel a változtatások túl gyorsak lennének.
  • Érdekesség, hogy az Angry Chicken és a sima Chicken rajzát nem módosítják, mivel összezavarná a játékosokat. Az artoknál maradva, elárulta Donais, hogy a Giant Waspet egyáltalán nem tervezték "stealth" + "posionous"-nek, ezért is figyelhetőek meg rajta feltűnő színek, azonban ez a lény passzolt leginkább a "poisonous" koncepcióba, így a "stealth" képességet is utólag megkapta.

  • Még több buffra számíthatunk majd a jövőben, fókuszban a Classic kártyák, sőt valami teljesen újat is ki akarnak próbálni a fejlesztők, mint a már korábban bevált buff-nerf vonal. Egyelőre többet nem árultak el erről a tervről.
  • Még könnyebbé szeretnék tenni a deckek másolását és a megosztását. 
  • A következő kiegészítőkben is számíthatunk 4 mana 7/7-es lényekre, már csak a móka kedvéért is, sőt lesz majd olyan kártya is, ami könnyedén csinálhat a Pogo Hopperből egy 45/45-ös bestiát.
  • Új solo adventure-ök is jönnek majd a jövőbeli kiegészítőkben, azonban a játékmenet merőben más lesz, mint a Dalaran Heistnél tapasztalt.
  • Esetleg kaphatunk egy Hero Cardot még az évben, de ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta Donais.
  • A "Shadowformhoz" hasonló lapokat készítettek már korábban, hamarosan még több Hero Power cserélő kártya kerülhet a játékba. (Jelenleg ilyen például a Dinomancy, Lord Jaraxxus, vagy a Hero Cardok.)

  • Végül megtudtuk azt is, hogy a HS-en dolgozó fejlesztők nagy része Magic the Gatheringezni szokott szabadidejében, mivel rengeteg jó ötletet tudnak meríteni a világ talán leghíresebb gyűjtögetős kártyajátékából.

Ti milyen újításokat vártok a Hearthstone-tól?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!