Öt legrosszabb győzelmi aránnyal rendelkező hős a 9.12-ben

A 9.12-es patch öt, papíron leggyengébb hősét mutatjuk meg nektek.

A 9.12-es frissítésben több népszerű hőshöz is hozzányúlt a Riot, elég csak a mini-reworköt kapó Ryze-ra, vagy a tovább gyengített Sylasre gondolni. Teljesen megújult Mordekaiser, amit azonnal brokennek kiáltott ki a közösség és ez nagyjából helytálló is. Koreában az OP.gg adatai alapján a Platina, vagy afeletti szinteken a meccsek 79 (!) %-ában tiltják a Vaslidércet.

Hiába a változtatások, vannak olyan hősök, amik még mindig szenvednek a Solo / Duo meccseken. Mutatjuk azt az öt hőst, ami jelenleg a legrosszabb győzelmi aránnyal rendelkezik a 9.12-es patch élesedése óta és a játékosok legalább 1 %-a választja őt a mérkőzéseken!

Topra és midre is vihető a különleges végső képessége miatt Jayce, azonban a 44,96 %-os győzelmi arány feljebb tornászásában ez sem segít. Hiába egy népszerű választás a kompetitív mezőnyben, Solo Queue-ban még a Platina, vagy afelettiek sem tudják jól használni. Általában Kennen, Riven, Akali és Urgot ellen harcol Jayce a felső ösvényen, azonban hiába a jó matchupok, ha a csapat így is veszít. Önmagában a nagy burst sebzés nem elég a győzelemhez, egy igazi csapatra van szüksége a Holnap védelmezőjének.

Ha valaki leül egy délutánra a Twitch elé és elkezdi nézni a legmagasabb szinten játszó profikat, akkor garantáltan minden meccsen feltűnhet majd Ryze, mint választott, vagy tiltott hős. A nagyszerű scale-elés miatt, a late game potenciálja őrületesen nagy a LoL leghíresebb mágusának, de ne feledkezzünk el az egész csapatot mozgatni képes Világugrásról sem. A 43,75 %-os winrate borzalmasnak tűnik topon, de a mides 46,03 %-ot sem szívesen teszi ki a Rúnamágus az ablakba.

Ismét egy flex pick, ami elhíresült a "better nerf Irelia" szállóige miatt. Hiába a sok nerf, a kompetitív mezőnyben így is megállja a helyét, sima ranked meccseken azonban a számok alapján érdemesebb más hőst választani. 43,59 % miden,  45,46 % topon. Az Irelia playerek biztosan lázadni fognak, hogy igenis egy jó és erős hősnek számít kedvencük, de a viszonylagos népszerűsége ellenére magasabb rangon a "nem ajánlott" kategóriába esik.

Nemrég a Riot is megerősítette, hogy újabb átdolgozások várhatóak a ninjához. Rá is fér, mivel hiába mehet topra és midre is, szintén csak egy jó csapat mellett képes kifejteni a benne rejlő lehetőségeket. Pillanatok alatt képes eltüntetni az alacsonyabb életerővel rendelkező célpontokat, de a 42,54 % miden és 45,64 % topon ezt nem mutatja igazán. Nem könnyű karakter Akali, de ennél jobb számokat várnánk tőle.

Végül jöjjön Sylas, ami az egyik legújabb karaktere a játéknak, de nem lehet igazán büszke arra, hogy a nagy népszerűség mellé a legrosszabb számokat hozza több lane-en is. Miden 41,65 %-os, topon 40,85 %-os győzelmi arányt képes felmutatni, de a bátrabbak akár supportként, vagy jungle-ben is próbálkozhatnak vele, azonban ott is katasztrofális lesz a végeredmény a statisztikák alapján. Számos skillshottal rendelkezik a mágus, aminek a különleges ultiját sem könnyű elsajátítani egy kezdő Sylas játékosnak. A kompetitív mezőnyben szinte kötelező tiltani, vagy választani, de Solo / Duoban el lehet felejteni a láncos hőst.

Nem jelenti azt, hogy ne lehetne a fenti ötössel is szép eredményeket elérni, de ne csodálkozzatok, ha a győzelmek nem jönnek úgy, ahogy azt a meccsek előtt elképzeltétek.

(Az adatokat a champion.gg oldalról vettük.)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.