A 10. szezontól kezdve jobb videokártyára lesz szüksége néhány játékosnak

A 10. szezontól kezdve jobb videokártyára lesz szüksége néhány játékosnak

Többé nem támogatja majd az Epic a gyengébb kártyákat, DirectX 11-re váltanak.

A tegnapi nap folyamán Twitteren jelentette be az Epic Games, hogy a 10. szezontól kezdve egy kicsit nagyobb gépigénnyel rendelkezik majd a Fortnite. Mindez persze nem azt jelenti, hogy jobb grafikát vagy másik motort kap a játék, egész egyszerűen a régi videokártyák támogatását szüntetik meg, hogy a gyorsabb és jobb DirectX 11-et használhassák a 10 helyett. Reálisan nézve ez a legtöbb játékosnak nem jelenthet problémát, de néhány régebbi hardverrel ellátott gépre ráférhet a frissítés.

Hogyan ellenőrizzem le, hogy jó-e a kártyám?

Első dolgunk megnyomni a Windows gomb és R kombinációt, amivel előjön egy kis ablak a bal sarokban. Itt futtathatjuk a DirectX diagnosztikai programját, ahol egy leokézás után meg is kapjuk a gépünk részleteit. A legalsó sorban pedig a DirectX verziónkat is megtaláljuk, ami a legtöbb esetben vagy 11 vagy 12 lesz.

Régi kártyám van, megéri most venni vagy várjak a 10. szezonig?

Reálisan nézve a piacot, ennél kevés jobb időpontot tudunk ajánlani. Az elmúlt két napban ismét hatalmasat ugrott a Bitcoin és szinte az összes kriptovaluta, így tényleg még most éri meg videokártyát venni. Egyébiránt csábító lehet egy RTX 2080-ra beruházni, de a GTX 10x0-ás széria bármelyik videokártyájának is elégnek kell lenni ahhoz, hogy kényelmesen futtathassuk a Fortnite-ot.

Mindez természetesen egyáltalán nem érinti a konzol és mobil játékosokat.

Aktuális nyereményjátékaink:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!