Gigászi küzdelemben maradt alul a G2 – a Liquid lett az EPL bajnoka

Az idei év talán legizgalmasabb döntőjének lehettünk szemtanúi.

Frenetikus BO5 mérkőzést játszott a hazai pályán szereplő G2 Esports és a jelenlegi világelső Team Liquid az ESL Pro League kilencedik szezonjának döntőjében. Végül az amerikai csapat felül kerekedett a közönség szeretetét élvező G2-n, de az vitathatatlan, hogy kennyS és shox voltak a főszereplők, amit hosszú ideje nem mondhattak el magukról.

A statisztikákat látván a mérkőzés előtt már tudhattuk, hogy mi lesz az az öt pálya, ahol a felek farkasszemet néznek egymással, hiszen Mirage-t a G2 míg Train-t a Liquid egyáltalán nem játssza, így ezektől a pályáktól búcsút inthettünk. A maradék öt pálya sorrendben végül Dust 2OverpassNukeInferno, és Vertigo lett, melyből a D2-Nuke párosát a franciák, az Over-Infi duót pedig az amerikaiak választották.

DUST 2

A BO5-ös széria első mérkőzésén nagyon bekezdtek a franciák, 7-1-es vezetés után még 8-2-es állásnál is tartották a hat körös differenciát, azonban a félidő végére túlságosan kiengedett a G2, a Liquid pedig visszajött egészen 8-7-re is. A második félidőben további három, majd egy G2 által nyert kör után még négy kört tudtak megnyerni, ekkor már 14-9 volt a Liquid-nek. A G2 azonban nem adta olyan könnyen ezt a győzelmet, visszajött egészen 14-14-ig, a 29-ik kört azonban elbukták, de sikerült hosszabbításra menteni a meccset, ahol viszont az amerikai többségű csapat már kört sem engedett a franciáknak, így a 19-15-ös győzelmüknek köszönhetően egy pályás előnnyel várhatták a folytatást.

OVERPASS

A második pályán, Overpass-szon tökéletes ellentettjét láthattunk annak, ami Dust 2-őn történt. Az első pisztolykört sikerült megnyernie a G2-nak, majd a Liquid force támadását is sikerült visszavernie egy retake szituáció megoldásának köszönhetően, ám utána 5 Desert Eagle-lel szemben maradtak alul a franciák, ami nagyon bennük maradhatott, az amerikaiaknak pedig egy óriási mentális boost-ot adhatott, hiszen a harmadik körtől számítva csupán egy kör megnyerésére voltak képesek a franciák, így egy 12-3-es félidőt produkált a Liquid terror oldalból. Sokáig pedig nem tartott a második map, hiszen a maradék négy kört gyorsan megnyerte a Liquid, 16-3-as vereséget mérvén a G2-ra, jöhetett Nuke.

NUKE

Miután tudtuk a VETO-t, gabesson kollégával úgy gondoltuk, hogy inkább Dust 2-őn vagy akár Overpass-on lehet több esélye valamennyivel a franciáknak arra, hogy legyőzzék a Liquid-et, mintsem Nuke-on, de a G2 eléggé ránk cáfolt. 4-4-es állást követően a G2 meg tudott lépni T oldalon 8-4-ig, de ismét bealudtak a félidő vége fele, így újból 8-7 lett az első játékrész vége. A Liquid át is vette a vezetést 9-8-ra a második pisztolykör és az utána lévő megnyerésével, a franciák védelme azonban nem volt piskóta, 16-12-es Nuke-on aratott győzelmükkel megnyerték az első pályájukat a szériában, és sikerült megmenteni a meccset Inferno-ra.

INFERNO

A negyedik – és egyben utolsó – pálya volt a legizgalmasabb az egész BO5 során. Az első félidőben végig oda-vissza pattogott a labda, és megint egy 8-7-es félidőnek lehettünk szemtanúi, ezúttal a Liquid javára. A G2 később megfordította a mérkőzést 10-8-ra, erre azonban egy öt körös széria érkezett válaszként az amerikaiaktól, ekkor már ők vezettek 13-10-re, majd a G2 kiegyenlített 13-13-ra, egy kör elvesztését követően pedig már map pontnál jártak, de ezúttal a Liquid hozta le hosszabbításra a mérkőzést, pontosabban inkább Twistzz aki brutális formáját mutatta nem csak Inferno-n, hanem az egész döntőben.

Egy hosszabbítás azonban nem volt elég, sőt, kettő sem. A harmadikban viszont már pontot tett nem csak a pálya, hanem az egész döntő végére a Team Liquid, 3-1-es győzelmükkel behúzták az EPL trófeáját, a G2-nak azonban minden elismerés járhat, hiszen hazai közönség előtt foggal körömmel harcoltak a végsőkig, de az amerikai csapat ismét bebizonyította, hogy miért ők jelenleg a világelsők.

Aktuális nyereményjátékaink:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!