Tudatos előnyt szerezhetünk a Fortnite egyik legújabb emote-jával

A Deep Dab emote segítségével váratlan lövéseket adhatunk le az ellenfeleinkre.

Múlt héten az Item Shopban elérhetővé vált a v9.30-as frissítés egyik új emote-ja, a Deep Dab, amellyel nevéhez hűen egy igazán mélyre kitartott dabet csinálhatunk a karakterünkkel. A mozdulat igen látványos, és roppant laza, csakhogy az Epic Games nem biztos, hogy megfelelően átgondolta, ezzel ugyanis tudatos előnyre tehetünk szert az ellenfelünk ellen a megfelelő szituációban. Az alábbi videó tökéletesen bemutatja, hogy miről van szó.

No competitive advantage btw! Deep dab is OP! from r/FortNiteBR

Értelemszerűen szorult helyzetben nem biztos, hogy ez az emote fog minket kihúzni a csávából, továbbá egy tétmérkőzésen se valószínű, hogy bárki elnyomná, ám ahhoz túlzottan is tökéletes, hogy megtréfáljuk az ellenfelünket egy public meccsen.

A különféle emote-ok hatása a játékra már eddig is megkérdőjelezhető volt, vannak ugyanis olyan mozdulatok, amik a szerencsével kombinálva valóban megmenthették az életünket. 

A hangsúly itt azonban a szerencsén van, a Shaolin Sit-Upnál van egy nagy rövid idő mire a karakter eldől, a Deep Dabbel viszont szinte azonnal el lehet csúszni oldalra, amely a videóban látható ablakos szituációnál tökéletesen használható. A probléma ott kezdődik, hogy az Epic Games a Item Shop alján is nagy betűkkel leírta, hogy az itt megvásárolt kiegészítők semmilyen kompetitív előnyt nem adnak a játékosnak. Nos, úgy tűnik, van amelyik mégis.

Az emote-ot egyébként "betámadta" jacksfilms nevű Youtuber is, aki két évvel ezelőtt pontosan ugyanezt a mozdulatot csinálta meg. A meglepettségéről és reakciójáról készített egy videót is, amelyben azt is bemutatja, hogy mennyire hasonlít egymásra a két nyújtózás.

Jack -ellenben rengeteg más hírességgel- pontosan tudja, hogy két alapmozdulatot nem tekinthet a sajátjának, ezért nem is tervezi jogi útra vinni a dolgot, helyette inkább szerzett egy support-a-creator kódot és megkérte a követőit, hogyha megveszik ezt az emote-ot, akkor használják az ő kódját, így valamennyi azért visszaérkezik hozzá.

A Deep Dab múlthét csütörtökön volt elérhető az Item Shopban, tehát jelen pillanatban nem vásárolható meg.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!