Áttekintő: Mire lehetnek jók az új Classic és Basic lapok?

Áttekintő: Mire lehetnek jók az új Classic és Basic lapok?

Röviden áttekintettük a tíz új kártyát, amit a Hall of Fame-be tett lapok pótlására adott ki a Blizzard.

A tegnapi nap során bemutatta a Blizzard, hogy milyen új Classic és Basic lapok érkeznek hamarosan majd a Hearthstone-ba, amik pótolni próbálják a Hall of Fame-be került ikonikus Basic / Classic kártyákat. Emellett további két lapot raktak át a HoF kosárba, a Mind Blastet és a Vanisht.

Röviden áttekintettük az új lapokat, sőt megnéztük, hogy a közösség mit gondol róluk. Vágjunk is bele!

Siegebreaker

Hét manáért kapunk egy teljesen jó értékekkel rendelkező nagy Taunt lényt, ami még a Démonokat is buffolja, sőt önmaga is egy közülük. Ha lesz majd valaha Demon / Control Lock abban bőven lehet helye, egyelőre Arénában tűnik kötelező picknek.

Játékosok véleménye: 2,6 / 5

SI:7 Infiltrator

A négy mana 5/4-es lényekből van már néhány a játékban, ezért a képességek döntik el, hogy az ilyen minionok mire mehetnek a metában, vagy más módokban. Arénában természetesen jó picknek számít, mivel Battlecry effekttel bír és a népszerű Classok közül a Mage és a Paladin is játszik Secretekkel. Standardben egyelőre nem sok vizet zavar majd, de ha szükség lesz egy neutral Secret leszedésre, mindig kéznél lesz.

Játékosok véleménye: 3,1 / 5

Righteusness

Ha sok token van az asztalon, akkor ez a lap is megérheti az árát, de az esetek legnagyobb hányadában semmit sem fog csinálni az öt manás árért. 

Játékosok véleménye: 2,1 / 5

Radiance

Egy neutral Healt kapott a Mind Blast helyett a Priest, ami csak a saját hősünkre nyomható el. Valószínű semmi haszna nem lesz addig, amíg egy igazi Control Priest ki nem növi magát a Standard módban.

Játékosok véleménye: 2 / 5

Plaguebringer

Egy újabb Basic lap, ami a Vanisht helyettesíti a jövőben. A képessége nem Combo, hanem Battlecry, így van benne potenciál, ha belassulnak majd a Rogue deckek. Egy olcsóbb Rush lénnyel nagy pusztítást lehet végezni, így esetleg lehet majd szerepe a későbbiekben. Arénában természetesen egy erős választás lesz.

Játékosok véleménye: 3 / 5

Legnagyobb szerencséje a Legendary lénynek, hogy vállalhatóak a statjai, így esetleg lehet próbálkozni vele Standardben is az Aréna mellett, ahol valószínűleg egy kiváló picknek számít majd. Mivel hét manába kerül ezért egy körben nem nagyon lehet mellé mást kijátszani, ezért csak akkor ér valamit a képessége, ha van lent lényünk az asztalon. Potenciál van benne, biztosan láthatjuk majd néhány kompetitív deckben.

Játékosok véleménye: 3,7 / 5

Gift of the Wild

8 manáért a +2 / +2-es buff nagyon drága, a Taunt meg nem sokat számít egy olyan pakliban, amivel általában nekünk kéne diktálni a tempót. A maradék két manáért nem lehet elárasztani a boardot, így nem sok jót lehet jósolni neki a jövőben, ha csak a mostani metából indulunk ki. Esetleg megpróbálkozhatnak majd egy példánnyal a Token Druidban, de ennél jobb tech kártyákat is bele lehet csempészni a deckbe.

Játékosok véleménye: 2,3 / 5

Brightwing

Battlecry-ból kapjuk meg a Random Legendary-t a kezünkbe, ezért egész tűrhetőnek tűnik például egy Control Dragon Warrior pakliban. Arénában a plusz Legendary fontos győzelmeket érhet, ezért mindenképp láthatjuk majd élesben is a Emerald Dreamway kis sárkányát.

Játékosok véleménye: 2,8 / 5

Barrens Stablehand

Hét manáért kaphatunk a 4/4-es test mellé egy aranyos kis Stonetusk Boart. Nagyon sok olcsó és nem túl erős Beast van a játékban, így Arénán kívül nem valószínű, hogy láthatjuk majd játékban.

Játékosok véleménye: 1,4  / 5

Arcane Devourer

A Mana Addict általában elég a sok Spellre épülő paklikban, a Devourer egyszerűen túl drága és nem csinál semmit önmagában. Hiába Elemental, ez sem menti meg a süllyesztőtől.

Játékosok véleménye: 1,6 / 5

Összességében a Standard metára nem sok hatásuk lesz az új lapoknak, de Arénában többjükkel lehet majd biztosan találkozni a jövőben.

Ha szeretnétek valódi elemzést hallgatni a fenti kártyákról, akkor a LvL Up csapat podcastjét magyar nyelven hallgathatjátok meg az alábbiakban:

Nézd meg lvlupteam UJ KARTYAK POG LvL Up Esport HearthStone VOD es szuper star vendegek című tartalmát a twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!