Öngyilkosságot követett el Etika, a Nintendo közösség egyik legnagyobb influenszere

Öngyilkosságot követett el Etika, a Nintendo közösség egyik legnagyobb influenszere

Pár nappal ezelőtt jelentették be az eltűnését és a legrosszabb tényleg bekövetkezett.

Június 25-én Twitteren jelentette be a New York-i rendőrség, hogy megtalálták Desmond 'Etika' Amofah holttestét.

A Nintendo közösség egyik legnagyobb influenszere június 20-án tűnt el brooklyni otthonából, majd még aznap feltöltött egy videót Youtube csatornájára, ami még a legoptimistább nézőknek is egy búcsúelvélnek tűnt. Természetesen a rendőrség és a rajongói is megpróbáltak mindent elkövetni, hogy megtalálják, a videóból még útvonal tervet is készített, ami sajnos pont egy híd felé vezetett. A legrosszabb valószínűleg itt következett be, ugyanis június 25-én késő délután a South Street Seaportnál bejelentés érkezett, hogy egy személy a vízen lebeg. A hatóságok azonnal elindultak a helyszínre, majd kimentették a vízből a testet, amit a halottkém elhunytnak nyilvánított. Később kiderült, hogy ez a személy Etika volt, a halál pontos okát még nem ismerjük, de minden valószínűség szerint öngyilkosságot követett el a búcsúlevél feltöltése után.

Etika igen komoly mentális betegségekkel küzdött, hisz hónapokkal ezelőtt a házából vitték el a rendőrök azért, mert járókelőkkel ordibált és öngyilkossággal fenyegetőzött. Ekkor egy napig bent tartották, de végül nem volt joguk még tovább ott tartani, így a youtuber hazament. Ezután már csak az eltűnéséről hallhattunk és a búcsúvideójáról, ahol a következőket mondta:

"Jó életem volt, nagyon jól éreztem magam. De nem akartam, hogy ilyen gyorsan véget érjen, mindent elrontottam(...) Az a baj, hogy nem tudtok egy olyan emberen segíteni, aki nem akar magán."

Ha ön vagy környezetében bárki depresszióval, mentális betegséggel vagy az öngyilkosság gondolataival küzd, hívja a felnőtteknek fenntartott 116-123-as számot vagy gyermekként a 116-111-es kék-vonalat.

Kövess Minket!