5 legnépszerűbb és 5 legnépszerűtlenebb 0 manás lap!

Olcsók, de annál fontosabbak. A 0 manás lapokról mutatunk egy érdekes statisztikát.

A legolcsóbb varázslatokat sokan lebecsülik, azonban megfelelő pakliban tökéletesen megállják a helyüket. Manapság megkerülhetetlenek a kompetitív mérkőzéseken ezek a 0 manás kártyák, de sajnos nem minden Class rendelkezik velük. A Hunter és a Paladin Standardben jelenleg nem tudja meglepni az ellenfeleit ingyenesen kijátszható varázslatokkal, nem vennénk mérget arra azonban, hogy a jövőben ez nem változik majd. Nézzük meg jelenleg Standardben az elmúlt három hétben milyen 0 manás dropok voltak a legnépszerűbbek és melyek a legnépszerűtlenebbek!

Legnépszerűtlenebbek

Moonfire

A Malygos és Mecha'thun Druidok alapja volt a Moonfire, ami jelenleg az egyik, de nem a legnépszerűtlenebb kártyája Malfurionnak. Nagyon jól működik a spell damage-dzsel és a Gadgetzan Auctioneerrel, ezért a jelenlegi visszaesés csak átmenetinek tekinthető. A Malygos Druid és a Miracle Druidok a béta óta jelen vannak a HS-ben, ezért a Blizzard is tervezheti úgy a jövőjét a Classnak, hogy ezek a változatok életben maradnak legalább Tier 3-4-es szinten.

Népszerűség: összes deck 0,1 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 36,1 %

Beakered Lightning

Nem tűnik rossznak elsőre az ingyenes területi sebzés, azonban a Control Shamanba is túl nagy a költsége a Beakered Lightningnek. Hagatha the Witchből elfogadható, amúgy teljesen felesleges. A listán szereplő népszerűtlen lapok között a legerősebb winrate-je ennek a spellnek van, mivel maga a Control Shaman képes jól teljesíteni a Standard metában.

Népszerűség: összes deck 0,08%-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 44,2 %

Sacrificial Pact

A Pact csak akkor volt egy jó tech kártya, amikor mindenki teljesen odavolt a Warlock deckekért. A sok mirror miatt került be a deckekbe ez a lap, ami egy kósza Flame Impet ugyanúgy elpusztít, mint magát Lord Jaraxxust.

Népszerűség: összes deck 0,05 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 31,3 %

Pounce

A Mecha'thun Druid virágzása idején a Pounce nem erős, de szükséges lapnak számított. Mivel a Gonk the Raptor köré épülő OTK pakli nem létezik és a Spirit of the Raptor egy hulladék, ezért a Pounce csak akkor működhet majd újra, ha a Mecha'thun, vagy Miracle Druid újra felemelkedik.

Népszerűség: összes deck 0,04 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 36,4 %

Totemic Might

A legnépszerűtlenebb és talán leggyengébb Shaman lap valaha. A Blizzard meghatározta a Shaman identitását és külön kiemelte, hogy a Totemek szinergiát próbálják erősíteni a jövőben is, de a Flametongue Totem nerf és a Totemic Might létezése nem segít ebben.

Népszerűség: összes deck 0,01 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 37 %

A legnépszerűbb 0 manás lapokat a következő oldalon találjátok!

Legnépszerűbbek

Zap

A Midrange és Aggro Overload Shamanokban nagyon-nagyon jól helytáll a Zap, ami a Thunderheaddel együtt a negyedik körben instant képes megnyerni a meccseket. Kiváló leszedés és az a +1 Overload nem sok vizet zavar.

Népszerűség: összes deck 6,1 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 53,8 %

Elemental Evocation

A Cyclone Mage jelenleg a legnépszerűbb változata Jainanak és ebben nagy szerepe van az Elemental Evocationnek, amivel ingyen kitehetjük a névadó Mana Cyclone-t, tölthetjük fel a kezünket random Mage spellekkel és nyerhetjük meg egy jó körrel a meccseket. Kiváló kis kártya, amit már megjelenésekor sokra tartottak a játékosok. Kellett egy kis idő, de végül teljesítette a lap a magas elvárásokat.

Népszerűség: összes deck 6,4 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 51,8 %

Preparation

Hiába nerfelték a Rogue ikonikus lapját, a Prep még így kötelező a legtöbb verzióba. Két manát lehet csalni egy mozdulattal, miközben még a kombók is aktiválódnak. Eredeti verziójában piszkosul erős, de nem broken volt, jelenleg csak simán egy jó és használható lap.

Népszerűség: összes deck 7,3 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 46,3 %

Shadowstep

Rengeteg lappal kombózható a Shadowstep, ezért is szerepel ilyen előkelő helyen. Leeroy Jenkinsszel nyolc manáért sebezhetünk 12-t kézből, Heistbaron Togwaggle-lel felhalmozhatjuk a kincseket, Evil Miscreanttel még több Lackeyt pakolhatunk ki a boardra, Novice Engineerrel pörgethetjük a decket, SI:7 Agenttel duplán sebezhetünk egy körben. Flexibilis kis kártya a Shadowstep, legtöbb Rogue deckben két példányt is érdemes pörgetni.

Népszerűség: összes deck 12,3 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 47,5 %

Backstab

Az egyik legjobb kombóaktivátor, ami az első körökben azonnal képes megölni a fenyegetéseket, miközben manát sem veszítünk. Az Odd Rogue-on kívül mindenben van helye a Backstabnek, megérdemelten ülhet fel a 0 manás lapok trónjára.

Népszerűség: összes deck 13,8 %-ában szerepel

Deckek átlagos győzelmi aránya: 48,4 %

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!