Boldog Születésnapot az Ajax magyar FIFA játékosának, Gabinhonak!

Boldog Születésnapot az Ajax magyar FIFA játékosának, Gabinhonak!

Hazánk egyik legsikeresebb FIFA játékosa ma ünnepli 19. szülinapját, ezúton is szeretnénk boldog szülinapot kívánni neki!

Gabinho neve ma már sok FIFA játékosnak ismerősen csenghet, azonban kicsit több, mint egy éve ez még nem így volt. A magyar e-sportoló a semmiből robbant be a köztudatba, a V4 Future Sports Festival volt ugyanis élete első LAN eseménye. Bár titkon talán mindenki azt remélte, hogy a hazai rendezésű tornát egy magyar játékos (négyen vettek részt magyar színekben az offline döntőn - a szerk.) nyeri majd, Gabinho elképesztő teljesítményére és diadalára szerintem nagyon kevesek számítottak. Nem is egy ellenfelét jóval esélyesebbnek tartották (pl.: Gogetinho, molnargabo), végül Gabinho összpontosításának, labdatartásra épülő és remekül megszervezett taktikájának köszönhetően, egy frenetikus és elsöprő finálét követően elhódította a régió legnagyobb FIFA versenyének trófeáját.

Ez a lendület és forma tovább folytatódott, ugyanis jogot szerzett a eWorld Cup amszterdami utolsó selejtezőjére is. A csoportmérkőzések során 4 győzelem mellett 2 vereséget szerzett, ezzel pedig továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, és egyetlen találkozóra volt a vb szerepléstől. Az újabb szenzáció kapujában egy brazil játékos, JSSF107 nézett vele farkasszemet és azóta sajnos tudjuk, hogy jobbnak bizonyult aznap nála. Nagyon szoros oda-visszavágós összecsapáson 6:4-re maradt alul és nem tudta kvalifikálni magát a döntőre Gabinho.

Nem csak nemzetközi ligákon vett részt, igyekezett mindenhol feltűnni és a legjobbak ellen összemérni tudását. Többek között megmutatta magát a DVTK és az MTK Budapest által szervezett eseményeken. A FIFA19 megjelenése után szintén ráfeküdt a gyakorlásra és decemberben már Bukarestben találta magát, ahol a legjobb 16-ben végzett a PGL cup-on. A 2019-es esztendő folyamatos gyakorlást hozott Gabinho életébe és a Weekend League került előtérbe, hiszen az új rendszerben már az ott elért helyezések alapján lehetett pontokat és kvalifikációs jogokat szerezni az eWorld Cup előselejtőire. Egészen jól sikerültek általában a hétvégék, hiszen sokszor sikerült a hónap végére a top100-ba verekednie magát, végül azonban az összesített ranglistán csak a 98. helyen zárt, ami nem volt elég a eWC playoffhoz. A szezon véget ért, azonban történt valami, ami ezt az esztendőt is felejthetlenné varázsolja öngama és a magyar e-sport számára.

Az Ajax AFC ugyanis néhány hete rendezett egy kupát Ziggo eBattle FIFA néven, és a Johann Cruijff Arénában megtartott eseményen a magyar játékos is képviselhette hazánkat. Ráadásul az első helyezettnek szerződést kínált a holland bajnok csapat. Gabinho 8747 induló közül végül felért a csúcsra, a döntőben Jonas Ghebrehiwot verte meg oda-vissza és a diadala az Ajax e-sportolójává avanzsálta. Sokáig maga sem hitte el, hogy milyen fantasztikus eredményt ért el.

Szirtesi "Gabinho" Gábor tulajdonképpeni karrierje második évében tehát az Ajax hivatásos e-sportolójává vált, ezzel nem csak a saját pályafutásában lépett a következő szintre, de ezzel a magyar e-sport egyik meghatározó alakjává vált!

Az egész Esport1 nevében szeretnénk nagyon Boldog Születésnapot kívánni a fiatal játékosnak!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!