Gabesson és leszklareN is jósol! - Holnap kezdődik az ESL One: Köln

Gabesson és leszklareN is jósol! - Holnap kezdődik az ESL One: Köln

ESL One Köln csapatok, esélylatolgatás és lebonyolítás.

Az év egyik legjobb versenye, az aréna megtelik, a közönség tombol, a csapatok pedig vérre menő harcot vívnak. Röviden így tudnám bemutatni az ESL One kölni állomását, aminek első napos eredményeit próbáltuk megjósolni. 16 csapat néz majd farkasszemet egymással, két nyolcas csoportra osztva. A nyitómérkőzések mind BO1 formátumban, az utána következők azonban már BO3-ban zajlanak. A csoportok első helyei elődöntőznek, a második és harmadik helyezettek pedig a nyolcaddöntőben várhatják a folytatást. Nézzük a kezdő párosításokat (zárójelben a csapatok világranglista pozícióit tüntettük fel).

Liquid (#1) vs. MVP PK (#31)

gabesson: Azt hiszem nem okozok túl nagy meglepetést, egyértelmű Liquid győzelemre számítok, mivel ők a világ legjobbjai jelenleg. A Liquid esélyes a torna megnyerésére is, az MVP PK szerintem nyert meccs nélkül fog kiesni, ugyanis csak BO1-ben látnék reális esélyt számukra mérkőzést nyerni.

leszklareNBár BO1-ben az EPL döntőjének nyitómérkőzésén a North legyőzte az amerikai többségű csapatot egy 16-13-as Dust2-n aratott győzelemmel, az MVP PK csapata viszont erre szerintem nem lesz képes, bár egy BO1 összecsapáson minden, és mindennek az ellenkezője is megtörténhet, de én a papírformára számítok.

Natus Vincere (#13) vs. mousesports (#12)

gabesson: A Na'Vi új felállással érkezik, Edward-ot cserélték Boombl4-ra, s1mple viszont továbbra is itt van. A mousesports nagyon jól teljesít, nehéz itt mit mondani, úgy, hogy nem láttuk a felfrissült Na'Vi-t még játszani. Én valamiért a mouz-t érzem, de ez nem egy megalapozott álláspont.

leszklareNKíváncsian várom mire lesz képes az új Na'Vi felállás. Természetesen s1mple továbbra is állat, de négy nagyon tehetséges játékos található egy remek irányítóval megfűszerezve, szoros küzdelemben mousesports győzelmet várok.

FaZe (#6) vs. Renegades (#15)

gabesson: A Renegades óriásit ment tavaly év végén és az idei Majorön is, de aztán kedvenc bajszos AWP-sünk nem kapott vízumot, kénytelen volt kihagyni pár versenyt, a csapat pedig elindult a lejtőn. A FaZe NEO irányítása alatt kezd egyre jobb lenni, úgy érzem ez a verseny mindkettő csapat számára meghatározó lehet. Do or die. A Renegades-t várom győztesnek.

leszklareNSzokni kell még valószínűleg azt a játékstílust a FaZe csapatában, amit a lengyel irányító próbál beiktatni a csapatba, de mostanában az egyéni teljesítmények is jócskán alulmaradnak az EU ötös háza tájékán, hiszen a rain-GuardiaN páros korántsem azt a teljesítményt nyújtja, amire igazából képesek. Ha nem változott a helyzet azóta sem, akkor az ausztrál többségű csapat simán alsó ágra küldheti a FaZe ötösét.

FURIA (#7) vs. NRG (#5)

gabesson: Az NRG a jobb helyezéssel rendelkező csapat, eddig 8 mérkőzésen találkoztak egymás ellen, melyből hatot az NRG nyert. Nem magyaráznám túl, szerintem sima győzelem lesz az NRG számára.

leszklareN: Egy nagyszerű tehetségekből álló brazil csapat mutogatja magát napról napra, ráadásul egy öt éves szerződést is kötöttek a brazil játékosok a FURIA szervezetével. Az NRG továbbra is egy erős csapat, ráadásul az új irányítóval valószínűleg még erősebb lesz a csapat, viszont ha a bolgár CeRq újból rengeteg hibát vét –ami sokszor hozta a vesztét a csapatnak– akkor ez a brazil ötös simán képes egy BO1-ben megverni az amerikai többségű csapatot.

Astralis (#2) vs. BIG (#30)

gabesson: Astralis. A BIG egyszerűen annyira nem találja régi önmagát, hogy lehet a dán csapat bármennyire is hullámvölgyben, a BIg nem jelent nekik komoly kihívást.

leszklareN: BIG továbbra sem éli fénykorát, legutoljára a Moche XL Esports LAN versenyén a negyeddöntőig jutottak, ahol a szintén eléggé gyenge lábakon álló Virtus.pro ejtette ki őket 2-0-val. Ebből kiindulva egy eléggé könnyed dán győzelmet várok.

MiBR (#9) vs. fnatic (#10)

gabesson: Na ez egy érdekesebb meccs, utoljára két hónapja találkoztak ami rengeteg idő, akkor sima MiBR győzelemmel ért véget a meccs. Nagyon hullámzóak az eredmények mindkét csapatnál, viszont a fnatic hullámvasútja úgy érzem erősebb, az MiBR-ra tenném a voksom.

leszklareN: Felps véleményem szerint eléggé kilógott ebből a brazil csapatból, LUCAS1 érkezése viszont egy új erőt adhat a MiBR csapatának, a kérdés már csak az, hogy ő hogyan fog beilleszkedni ebbe az ötösbe. Saját véleményem szerint nem lesz akadály, és egy MiBR győzelmet várok.

Vitality (#4) vs. NiP (#14)

gabesson: A Vitality az esélyes, de ne feledjük el, hogy f0rest és REZ ha beindul egy BO1 meccsen bármi megtörténhet.

leszklareNA franciákért személy szerint élek halok, így rájuk tenném a voksomat. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a dennis helyére érkező Plopski hogyan bírja a nyomást, hiszen ekkora kaliberű versenyen még nem játszott. Ugyanakkor simán benne van a pakliban, hogy a Vitality lesz a végső győztes, már amennyiben nem érvényesül a Liquid-Astralid papírforma.

ENCE (#3) vs. Heroic (#17)

gabesson: A Heroic abszolút előre halad, ami az ENCE-ről nehezen mondható el, tekintve, hogy Major döntőztek, onnan azért nehéz előrelépni. Mégis a finnek az esélyesebbek, de ezt sem mondanám annyira fix meccsnek, ahogyan ezt párnál már megemlítettem az előbbiekben. Hiába a nagy eltérés a világranglistán, könnyen lehet, hogy a Heroic meglepetést okoz majd.

leszklareN: Rég láttam játszani az ENCE együttesét, de a távollétükben biztos sokat fejlődtek, finn győzelmet várok.

Ne feledjétek, hogy holnap déltől már indul is a küzdelem! Magyar közvetítést ezúttal is a Magyar Esport TV Twitch csatornáján találtok, várunk minden szurkolót.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!