Mostantól az ESL versenyein is láthatják egymást falon és füstön át a csapattársak

Mostantól az ESL versenyein is láthatják egymást falon és füstön át a csapattársak

Sokat kellett rá várni, de végre az ESL is engedélyezi a parancsot, ami által látod a társaid felszerelését.

Több mint két éve már, hogy bekerült a "+cl_show_team_equipment" parancs a CS:GO-ba. A profik persze egyből túl erősnek titulálták de pár hónapnyi játék után rájöttek, hogy igazából túl sokat nem nyom a latba. Az ESL viszont valamiért még a mai napig kötötte az ebet a karóhoz. Sok profi ellene volt, és sok mellette, na de miért? Sokat könnyít a csapatjátékon, levesz egy csomót a kommunikációból, az erre való odafigyelésből, de mindenképpen emeli a játék színvonalát, ugyanis minimum gyorsítja a folyamatokat amiket a csapatoknak el kell végezniük. Tegyük fel, hogy valamelyik irányító mindig és pontosan tisztában van a fejében azzal, hogy a csapattársainak milyen gránátja van. Ez a skill most már nem ér nagyon semmit. Amikor a kör közepén megkérdezed a csapattársaid, hogy milyen utility maradt, erre sincs már szükség, elég, ha körbenézel gyorsan.

Illetve van még egy oldala, hogy a füstben vagy a füst túl oldalán látod a társad. Könnyebb lesz túrni a füstöket, pl. ha Inferno B támadás jön, és egyik társad 3-as dobozról játszik, te pedig túrod a füstöt CT-ről, véletlen sem fogjátok egymást lelőni/belelőni.

Ez sok profinak nem tetszik, leginkább szerintem azoknak, akik taktikailag nagyon pengék, és ez is egy előny nekik a többi csapattal szemben. Ugyanakkor ez kétségkívül emelni fogja a játék színvonalát, gyorsabb és jobb döntések tudnak születni csapatszinten, amitől nekünk nézőknek biztos jobb lesz. Az erre fordított figyelmet a csapatok is másra bírják majd használni, ugyanakkor nem gondolom, hogy egy eget rengető dolog lenne ez majd. Az edző szabály jut erről eszembe, ott a Valve azt akarta, hogy igenis legyen irányító a csapatban, ne beszélhessen végig a coach. Most ennek az elviségnek az ellentétét vélem felfedezni, ne kelljen kommunikálniuk a srácoknak, legyen elég egy pillantás. Persze egy kicsit kifordított párhuzam, de ha az edző irányíthatna is megkönnyítené a csapatok dolgát, és ezzel is levettek a vállukról egy terhet.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!