"Nagy eséllyel fogok pályázni a megüresedő Grandmasters helyekre" - AdamtheTrue interjú

Las Vegasban megmutatta magát nagy nemzetközi versenyen, sőt már Szöulba is kvalifikálta magát. Ismerjétek meg AdamtheTrue-t, akit elkaptunk egy interjúra!

CheeseHead mellett még egy magyar kártyásnak szurkolhattunk Las Vegasban a Masters Tour versenyen. AdamtheTrue nevével érdemes megbarátkozni, mert a fiatal magyar srác nagyon rövid idő alatt robbant be a legjobb HS-esek közé. Elkaptuk egy interjúra a fiatal játékost!

Először is hatalmas gratuláció a Las Vegasi döntőhöz, CheeseHeaddel együtt megmutattátok, hogy a magyar kártyásokkal számolni kell a jövőben is a nemzetközi porondon. Sok Hearthstone rajongó számára nem cseng ismerősen az AdamTheTrue név. Ki is bújik meg valójában a nicknév mögött, ki ez a srác, aki halmozza a nemzetközi eredményeket az elmúlt hónapokban?

"Egy 18 éves középiskolás srác vagyok,  nagyjából 5 éves korom óta játszok különböző kártyajátékokkal, többek között a "Yu-Gi-Oh: Power of Chaos" single player sorozatával és a "Might & Magic: Duel Of Champions" játékkal foglalkoztam sokat a Hearthstone előtt. A Hearthstone-t is még anno bétában kezdtem el, sokáig csak casual szinten játszogattam aztán tavaly ősz környékén kezdtem el belemerülni a kompetitív világba. Eleinte még csak kisebb online versenyeken indultam, amelyeken meglepetésemre nagyon jól megálltam a helyemet. Később amikor a Blizzard bejelentette a Masters Tour szériát, nagyon megtetszett a koncepciója és elhatároztam, hogy megpróbálok megnyerni egy selejtezőt. Ekkorra már valamennyi tapasztalatom lett a versenyek kapcsán, úgyhogy nem okozott nagy gondot ha hosszú órákon keresztül kellett koncentrálnom a meccseimre."

Kezdjük az elején. Viszonylag korán kvalifikáltad magad a Masters Tour Las Vegasra, így volt időd készülni a döntőre. Milyen taktikával vágtál bele a selejtezőkbe és miért választottad a vegasi tornára a Huntert?

"A selejtezőt még a Raiding Party nerf előtt nyertem, tulajdonképpen egy nagyon agresszív Tempo Rugóval, amiben használtam az Argent Squire / Bloodsail Corsair / Magic Carpet hármast, amikkel mirrorban (rengeteg Rogue volt akkoriban) nemhogy csak az early game-ben tudtam nagyon szépen megszerezni a boardot, de később könnyen lehetett nagyobb board swingeket csinálni a Magic Carpet miatt rusholó Lackey-kel, vagy éppen azáltal hogy az ellenfél Waggle Pickjét kilövöd a Corsairrel. A Secondary egy szuper greedy list volt Warrior ellen (Toggwaggle - Nomi - Scheme), a tertiaryt pedig Token Druid ellen raktam össze amit végül nem kellett használnom mert egyel sem futottam össze.

Egészen a nerfekig hatalmas sikereket arattam ezzel a lineuppal, az első héten már kettő top 8-at hozott nekem ez a pakli a szöuli kvalikon. A nerfek miatt a vegasi tornára már mást kellett kitalálnom, próbálgattam Maget, Warriort, végül a Beast Hunter mellett döntöttem, mert ezt éreztem a legközelebbinek a játékstílusomhoz. A meta is úgy alakult, hogy a Beast Hunter az jó picknek bizonyult, hiszen Mage ellen rendkívül erős, a Warrior ellen is előnyben van, egyedül a Rugó a nagy counterje, amiből viszont a nerfek miatt nem is számítottam sokra."

Vegasba nem csak kártyázni mentél, de élőben nézhetted meg a szerencsejátékok fővárosát. Mit tapasztaltál meg Vegasból és mi volt az az egy élmény, amire egész életedben emlékezni fogsz?

"Ami a legjobban megragadott Vegasban az az étel volt. Rengeteg jobbnál jobb ételt kóstolhattunk a hotelünkben és annak környékén. Hatalmas hamburgereket, elképesztően finom pancake-eket ehettünk. Az "átlagos" szendvicsek is körülbelül háromszor akkorák voltak mint itthon, és hús sem csak díszként volt benne, rendesen meg voltak pakolva azzal is. Maga a város is gyönyörű volt, szebbnél szebb épületeket, szökőkutakat láttunk. A kaszinók is nagyon hangulatosak voltak, már a körbesétálásuk is nagy élmény volt."

Sajnos az első nap véget értek számodra a döntős küzdelmek, azonban nem búslakodtál, hanem azonnal kvalifikáltad magad a szöuli Masters Tourra. A fantasztikus győzelem után milyen kihívás maradt még számodra a következő hónapokban?

"A következő hónapokban Bukarestre szeretném megszerezni a kvalifikációmat, azon kívül pedig csak Szöulra fogok koncentrálni, mivel ha egy jó helyezést, vagy akár egy győzelmet elérek, nagy eséllyel fogok pályázni a jövőre megüresedő Grandmasters helyekre."

Egyre többször tűnsz fel a streameken, mint "meghívott sztárvendég". Hogyan éled meg, hogy tulajdonképpen hetek alatt fedezett fel téged a magyar HS community, aminek nagyon gyorsan oszlopos tagja lettél?

"Nagyon meglepett a dolog, nem számítottam ilyen szintű elismerésre, de nagyon örülök neki, hogy a leendő profi e-sportolók felé ilyen szinten érdeklődnek itthon."

Jelenleg CheeseHead és a LvL Upos srácok neve mellett olvashatjuk a tiédet, azonban arról nem sokat tudunk, hogy voltak edzőtársaid a múltban is, vagy egyedül készültél a versenyekre?

"Eddig nagyrészt egyedül készültem a versenyekre open cupokon, de a vegasi verseny előtti héten CheeseHeaddel együtt készültem a tornára."

A nemzetközi mezőnyben már megmutattad, hogy komolyan kell venni téged. Milyen ambícióid vannak a hazai megmérettetéseken? 

"Amennyiben lesznek komolyabb magyar versenyek mindenképpen fogok menni azokra is."

Talán az egyik legfényesebben ragyogó csillaga vagy a magyar HS mezőnynek. Mit tanácsolsz azoknak, akik hozzád hasonlóan szeretnének világot látni, miközben kártyáznak is egy jót? Hogyan vágjanak bele a versenyzésbe?

"Akik komolyabban bele akarnak merülni a HS kompetitív részébe, azoknak mindenképpen a "Masters Quallifier" versenyeket ajánlom gyakorlásnak, mivel itt lehet gyakorolni a specialistát, ami minden hivatalos Blizzardos versenynek a formátuma. Ráadásul ezeken a versenyeken nagyon sok jó játékossal is össze lehet futni, ami eleinte frusztráló lehet, de hosszú távon sokkal többet tanulsz abból ha ellenük játszol mintha csak casualok ellen a létrán játszanál. Ezen felül Masters Tour / grandmasters közvetítésekből is rengeteget lehet tanulni, bár a kommentátorokra óvatosan kell hallgatni, mert szoktak játéktechnikailag nagy hülyeségeket mondani. Ez utóbbinál talán egy fokkal hasznosabb, de talán kevésbé szórakoztató profi streamereket nézni, akiktől szintén nagyon sokat lehet tanulni."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!