Sokkal kisebb szórással kell megküzdenie a kontrolleres játékoknak

Persze a PC-sek dolga még így is könnyebb, de szemmel látható a probléma.

Amióta világ a világ a PC-s játékosok mindig előnyben voltak a konzolosok ellen. A billentyűzet és egér adta előnyök szinte azonnal eldöntik a meccset, de persze vannak olyan kontrolleres játékosok, akik hihetetlen mozdulatokra képesek és könnyedén elverik a legtöbb PC-s játékostársukat is. Ehhez persze kell az a célzás segédlet és további apró funkciók, amivel kiegyenlítik a tátongó skill gapet a játékosok között. Emiatt nemrégiben volt is nagy felhördülés, amikor kiderült, hogy mennyire erős ez a bizonyos célzás segédlet a profik körében.

Ezúttal viszont nem erről lesz szó, hanem egy eddig rejtett változtatásról, ami nagyban befolyásolhatja a játékmenetet. A kontrollerrel játszót játékosoknak jócskán kevesebb szórással (recoillal) kell megküzdenie, mint az egérrel és billentyűzettel játszó ellenfelüknek.

Egy videó persze nem bizonyít semmit, a könnyű hamisítás miatt pedig joggal merül fel a kétely, hogy csak át szeretne minket verni Elijahyeur a videó feltöltője. Éppen ezért a FortniteINTEL is úgy döntött, hogy egy saját tesztet is lefuttatnak, ami pontosan ugyanúgy végződött, mint a felső videó.

A különbség tényleg hatalmas, de érdemes már fontos részletet letisztázni. Az egérrel és billentyűzettel játszó játékosoknak még mindig sokkal nagyobb előnye van a közelharcokban, emellett pedig a tesztet csak kreatív módba tudták elvégezni, így könnyen lehet, hogy ott hibásodott meg valami, ami miatt kontrollerrel sokkal egyszerűbb megtartani a szórást.

Hivatalos információ még nem érkezett az Epic részéről, hisz éppen most fejezik be két hetes szabadságukat, de reméljük hamarosan kiderül, hogy csak egy bugról van szó és kijavítják a problémát. Egyéb okokból nemrég Tfue is azon gondolkozott, hogy átvált kontrollerre, könnyen lehet, hogy ez volt az I-re a pont, ha éles meccseken is működik.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!