Legjobb deckek az elmúlt hétről: három Class és senki más

Legjobb deckek az elmúlt hétről: három Class és senki más

Gyakorlatilag három Class uralja a Standard metát, amit már csak egy hónapig kell kibírni, mert hamarosan jön a Saviors of Uldum!

Egyre többen panaszkodnak a jelenlegi Standard metára, mivel a Hunter, Warrior és Shaman hármason kívül csak egy-egy változat van, ami labdába tud rúgni. Az elmúlt héten Rank 5 és Legend között ez az öt deck szerepelt a legjobban a Standard Ranked mérkőzéseken!

Bomb Warrior

Deck kód: AAECAQcKS/IFkAf7DJL4AqCAA5uUA4adA5KfA5+3AwqiBP8HnfACm/MC0fUCg/sCnvsCs/wCl5QDmpQDAA==

Többen kérdeztétek, hogy a Bomb Warrior tulajdonképpen Midrange, vagy Control decknek számít-e. A fenti változat egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik, mivel alig tér el a tisztán Control verziótól. A két Wrenchcalibur és a két Clockwork Goblin pont arra elég, hogy a Control Warrioroknak elkapjuk a grabancát, továbbá az olcsóbb lapok segítenek abban, hogy az első néhány kört könnyebben túléljük. Egyébként pont ugyanúgy kell játszani a Bomb (Control) Warriort a legtöbb ellenfél ellen, mint a sima Control Warrit.

Győzelmi arány: 55,2 %

Mech / Bomb Hunter

Deck kód: AAECAR8ErwTh9QKggAOftwMNlwjg9QLi9QLv9QK5+AKR+wKY+wKo+wL2/QLX/gKJgAPMgQO2nAMA

Boommaster Flark is megjelent a deckben (Unleash the Hounds helyett), ami mostanában túl greedynek számított. A maradék 29 lap nem okoz semmilyen meglepetés. A HSReplay statisztikai oldal szerint "csak" a negyedik legerősebb, máshol abszolút a legjobb a Bomb Hunter. Ami biztos, hogy kötelező legyártania mindenkinek, aki egy pörgős és erős paklival szeretne haladni a létrán.

Győzelmi arány: 55,5 %

Aggro Overload Shaman

Deck kód: AAECAaoIAA/uAe8B4ALbA/kD/wXgBrDwAvbwAo/7Apz/AoyFA/aKA4yUA8aZAwA=

Néhány Murloc és rengeteg burst rejtőzik ebben a deckben, ami a legolcsóbb és az egyik legnehezebb is a felsoroltak közül. Nagyon jól be kell osztani, hogy mikor és mennyi manakristályt overloadolunk, mert egy elrontott kör azonnal megpecsételheti a sorsunkat.

Győzelmi arány: 55,9 %

Control Warrior

Deck kód: AAECAQcIogKQB/kMkvgCjvsCoIADhp0Dn7cDC0uiBP8HnfACm/MC0fUC9PUCg/sCnvsCs/wCkp8DAA==

A klasszikus Control Warrior még mindig a legjobb Control paklinak számít a Standard metában és ez nagy valószínűséggel így is marad a Saviors of Uldumig. Drága, lassú, de elég jól teljesít az összes népszerű meta deck ellen, csak a Mage-eket kell elkerülni és nem lehet gond a győzelmek után járó csillagok bezsákolásával.

Győzelmi arány: 56,6 %

Murloc Shaman

Deck kód: AAECAaoIBP8Fp+4C7/cCuZkDDcUD2wP+A9AHpwiTCeKJA4yUA7WYA7+YA8aZA/SZA8edAwA=

Több Murloc Shaman változat is tarol a Standard formátumban, a fenti a legdrágább mindközül. A két Hagatha és Shudderwock bőven kihagyható azoknak, akik híján vannak a varázspornak, de a számok alapján mindhárom Legendary elfér a deckben. El kell árasztani a boardot, majd a buffokkal be kell vinni a végső csapást. A Legendary trió miatt sokkal jobban teljesít a Warrirorok ellen ez a változat, mint a többi, de a Bomb Hunterek ellen kicsit nehezebb lesz behúzni a wineket főleg úgy, hogy csak egy Earth Shock fért a pakliba.

Győzelmi arány: 58,1 %

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!