Aréna meta áttekintő - Még mindig hasít a Rogue

Aréna meta áttekintő - Még mindig hasít a Rogue

Az aktuális aréna erőrangsor június utolsó hetének adatai alapján.

A Standard meta jelentések mellett viszonylag kis figyelmet fordítunk arra, hogy miképp változnak az aktuális erőviszonyok arénában, pedig ebben a játékmódban is megvannak azok az osztályok és azok a lapok, amik egyenlőbbek az egyenlők között.

Ismételten a Hearthstone legnagyobb statisztikával foglalkozó oldalának infógrafikáját vesszük alapul, hogy röviden áttekintsük az aréna erőviszonyait. 

A legerősebb osztálynak továbbra is a Rogue számít, ami ezúttal még kicsit emelt is a téteken, és az előző héthez képes 0,2%-kal javított helyezésén. Bár a Rogue fegyvertárában jobbnál jobb lapok találhatóak, de külön is érdemes kiemelni, hogy a Plaguebringer milyen jól beilleszkedett a felhozatalba.

Az új lap nemcsak meglehetősen játszottnak számít, de körülbelül 60%-os győzelmi arányt hoz a Rogue-nak, ami például az egekig magasztalt EVIL Miscreanthoz képest csak 1-2%-kal rosszabb. A Rogue mellett a Druid tört az élre, amit arénában is nyugodtan építgethetünk a token vonalon, -hiszen már MTC-vel sem húzhatják keresztbe számításainkat.

A Mage népszerűsége töretlen

Annak ellenére, hogy a Mage vesztett dominanciájából, a játékosok még mindig előszeretettel választják a varázslónőt, aki ugyan a többséghez képest még mindig nagyon jól szerepel, de az előző két osztály minden esetben előnyt élvez a választáskor. Ha szigorúan az 50% fölötti győzelmi arányú deckeket nézzük, akkor még mindig ott van Uther, mint végső mentsvár, apró fény a sötétségben.

A Paladin leggyakrabban pickelt lapja a Bronze Herald, ami a Lightforge adatai szerint is az egyik legütősebb választás, és persze a hősképesség 1/1-es Recruitjai, a Divine Shieldes minionok és a fegyverek még mindig lehetővé teszik, hogy jó győzelmi aránnyal zárjuk a napot. A maradék öt osztályt ugyan nem kell szándékosan kerülni, mert az aréna randomitása nem elképzelhetetlen, hogy valamelyikkel a feltüntetett adatokkal ellentétben megszaladhat a szekér, de ha a biztos győzelmeket hajszolod, akkor inkább ne erőltesd őket.

Ti időnként esélyt szoktatok adni a papíron gyengébben teljesítő osztályoknak is, vagy igyekeztek a legerősebbet választani, amikor csak tudjátok?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!