Standard meta változások - Három helyet ugrott előre a Druid

A Hunter népszerűségben továbbra is a csúcson, a győzelmi aránya pedig már vészesen közelít a Warrioréhoz.

A legutóbbi Standard meta változásokkal foglalkozó cikkünkben a június 10-e és június 16-a közötti időszakról írtunk nektek egy átfogó elemzést, ezúttal pedig a június utolsó hetét felölelő infografika áttekintője következik. A HSReplay ismételten Rank 4 és Legend között gyűjtötte be az adatokat, a felvázolt sorrend pedig több, mint 1,3 millió lejátszott mérkőzés alapján jött létre.

Népszerűség

A Priest népszerűsége tovább nőtt, míg a Warlock igazi mélyponton van. Előbbi esetében számos deck közül választhatunk, de még a legjobb Priest paklik is csak tier 3-ba férnek be. A Warlocknál pedig egyedül a Zoo verzió említhető, mivel gyakorlatilag nincs működőképes alternatíva mellette. A Plot Twist dank deck például ötletes, de semmiképp sem nevezhető jónak.

A Hunter és a Warrior erősek, tehát náluk a javulás érthető, de épp ezért különös a Mage népszerűségének konzisztens növekedése, ugyanis ennek az osztálynak nincs tier 1-ben paklija, -a Dragon, a Freeze és Cyclone archetípusok csupán karcolják az 50% körüli győzelmi arányt.

Erősorrend

A Warrior továbbra is az élen, de a Hunter szépen közelít felé. Népszerűségben és változatosságban már lenyomta, de vajon győzelmi arányban is lekörözheti még az új kiegészítő megjelenése előtt? A legnagyobb eltérés a korábbiakhoz képest, hogy a Druid a hatodikról a harmadik helyre ugrott előre, ezzel a Shamant az ötödik, a Paladint a hatodik helyre szorítva vissza. Már csak a Rogue érdemel említést, ami nevéhez hűen szépen elvegyült a tömegben, és ha időnként szembe is jön egy-egy, akkor az többnyire a Hooktusk típusú lesz, -azon egyszerű okból, a többi nem nagyon rúghat labdába.

Ha az erősorrendben említett top osztályok legjobb paklijait vizsgáljuk, akkor a Warriornál a control, a Hunternél a mech és secret, a Druidnál a token, a Paladinnál a mech és a Shamannál a murloc vonal erős igazán, így a júliusi nagy hajrához ezeket az archetípusokat tudnánk ajánlani.

Az említett deckek többségét ebben a cikkünkben megtaláljátok.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!