Standard meta változások: már nem a Priest a legnépszerűtlenebb Class!

Standard meta változások: már nem a Priest a legnépszerűtlenebb Class!

Még mindig nem éri meg Priesttel játszani a Standard ladderen.

Újabb hét telt el, így összegezte a HSReplay a Standard meta változásait Rank 5 és Legend között. Általában ez az a sáv, amit relevánsnak tekinthetünk, mivel Rank 5-ig tulajdonképpen bárki le tud jutni, bármilyen paklival, de Rank 5-ről Legendbe már nem könnyű az út. Közel 1,4 millió mérkőzés adatait gyűjtötte be a HS legnagyobb statisztikával foglalkozó oldala és összehasonlította a kapott eredmények az elmúlt héten tapasztaltakkal. A változások megfigyelhetőek, bár annyira nem drasztikusak!

Népszerűség

Az utolsó helyről elmozdult a Priest, annak ellenére, hogy még mindig nehéz hozzá olyan paklit találni, ami hosszútávon is működik a legnépszerűbb meta deckek ellen. Sem a Mech Priest, sem a Token Priest, sem a Silence Priest nem igazán jó, de legalább a változatosságra nem lehet panasza annak, aki mindenképpen Anduinnal szeretne játszani. Ezt nem mondhatja el magáról a Warlock, ami vissza is esett az utolsó helyre. Csak a Zoo-val érdemes próbálkozni, minden más haszontalannak tűnik. Hiába a Mech / Holy Wrath típusok, vagy a Token verzió, a Paladin és Druid is jelentősen lemaradt az első ötöstől. Ebben az elit klubban a Hunter még mindig jelentős fölénnyel vezet, de a Warrior nagyon belehúzott. A Rogue, Shaman, Mage nagyjából fej-fej mellett küzdenek a jobb helyekért, azonban a Warriot és a Huntert valószínű nem fogják megelőzni az augusztusi új kiegészítőig, ha nem nyúl bele a Blizzard a játékba.

Erősorrend

Olcsóak, erősek és változatosak a Hunter paklijai, amiből nem is lehet igazán kiemelni egyet sem. A Bomb, a Midrange és a Secret változatok is nagyszerűen muzsikálnak, így érthető az a második helyezés. A Warriorok közül a Bomb és a Control stabilan hozza a kötelezőt, de a gyorsabb, Aggro stílus kedvelői is találhatnak kedvükre valót. Rank 5 alatt a Shamanok annyira nem erősek már, mint Rank 15 és Rank 5 között, de a harmadik helyre odaért a Murloc, Aggro, Midrange és Control verziókkal is jól teljesítő Class. 50 % környékén három hőst is találunk, amik közül a Mage kiemelkedik a népszerűsége miatt. A Cyclone és Freeze Mage-ek egyre jobban beszivárognak a Standard metába, de a klasszikus Dragon Summonnal is lehet még találkozni. A Rogue a nerfek után megroppant és most próbálja összeszedni magát. Ebben segít neki a Hooktusk típus, ami jelenleg a Tier 2-ben halmozza a győzelmeket.

A Warrior meggyőző teljesítménye miatt könnyedén lenyomhatja még a Huntert a következő hetekben, mivel nem sok countere van jelenleg a legnépszerűbb paklik között sem a Bomb, sem a Control változatnak.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!