Sarkvidéki hideg: Top Legend Freeze Mage Ázsiából

Sarkvidéki hideg: Top Legend Freeze Mage Ázsiából

Legend 60-ra is képes a Freeze Mage jó kezekben. Mutatjuk az off-meta paklit!

Várni kell még a Luna's Pocket Galaxy buffra, de addig sem szabad elfelejteni, hogy egy kis szerencsével óriási potenciál rejtőzik a legendás varázslatban. Mya0 is ebben bízott, amikor összerakta az off-meta Freeze Mage-et a nerfek után. Végül bevált a terve és egészen Legend #60-ig mászott a különleges deckkel!

mya0's Legend #60 Freeze Mage

Deck kód: AAECAf0ECsUE7QXsB7gIvwj7DMb4AqCAA9qdA4qeAwqKAbsCyQOrBMsElgW+7ALv8QLTmAOfmwMA

A lassú, fagyasztásra épülő Control Mage már a Hearthstone első napjai óta részét képezi a játéknak és valódi ikonná vált az évek alatt. A Frost Nova + Doomsayer kombótól az összes Aggronak rémálmai vannak, az Alexstrasza 9. körös purgálásától nem menekülhet senki. Hiába változott az évek során rengeteget a változat, a főbb kártyák azóta is jelen vannak a pakliban. Ez nem véletlen, mivel a Basic és Classic lapok közül rengeteg beleillik a Freeze koncepcióba, legyen az a laphúzásért felelős Acolyte of Pain, vagy a végső csapásért felelős Pyroblast és Archamge Antonidas.

Az egyik legnehezebb decknek tartották akkor és ez a kijelentés most is igaz lehet, mivel kiválóan kell gazdálkodni az erőforrásokkal, miközben figyelni kell arra is, hogy valamivel a mérkőzéseket is meg kell nyerni. Ismerni kell minden szinergiát és kombót, ami hozzásegíthet minket a győzelemhez. Új lapokból sincs hiány, mivel a Ray of Frost, a Kalecgos, a Sunreaver Warmage és Jepetto Joybuzz is tiszteletét teszi a pakliban. Laphúzásból nem lesz hiány, de rengeteg múlik azon, hogy a Luna's Pocket Galaxy és a Jepetto Joybuzz mikor kerül játékba. Ha időben sikerül lecsökkenteni a pakliban pihenő lények manaköltségét, akkor az OTK, az egy körös kivégzés is prezentálható. Általában erre azért kevés esély lesz, de sem a Zsebgalaxist sem Jepettot nem érdemes kihagyni a pakliból, hiába tűnik pénzfeldobásnak a képessége.

A legnehezebb feladat a korai szakasz túlélése, mivel a két Doomsayeren és a néhány fagyasztó varázslaton kívül nem sok megoldás van Jaina kezében. Ezért is lehet szinte azonnal nyúlni a Concede gomb után, ha egy Midrange/Tempo pakli kerül szembe, mint a Murloc Shaman, vagy az összes Hunter. Igazán jó matchupja kevés van a Freeze Mage-nek, de a Control Shaman, vagy a Nomi Priest ide sorolható. Összességében azoknak érdemes pörgetni ezt a decket, akik régebben is szerették a fagyasztásra épülő Control / Combo Mage-eket és bevállalják azt, hogy a legnépszerűbb meta paklik ellen nem lesz könnyű a győzelmek behúzása.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 


Kövess Minket!