Tudjuk hogy kell s1mple és ZywOo ellen játszani - EliGe interjú

Tudjuk hogy kell s1mple és ZywOo ellen játszani - EliGe interjú

ESL One Köln és Intel Grand Slam bajnok adott interjút a győzelem után.

ESL One Köln, és ezzel együtt az Intel Grand Slam második szezonjának bajnokai is egyben a Team Liquid játékosai, ami azt jelenti, hogy a 125 ezer dollár mellé, további 1 millió dollárt nyertek. Egyértelműen az elmúlt 4 hónap legsikeresebb csapatáról beszélünk, és ahogy Thorin fogalmazott, már régen az ő érájukban élünk. A kölni döntő után adott interjút a Jonathan 'EliGE' Jablonowski, aki elmondta, hogy kiket tart jelenleg a legnagyobb kihívóinak, illetve, hogy ellenük miért nem tudnak a legnagyobb sztárok sem érvényesülni.

Felmerült, hogy kihagyjátok Kölnt. Belegondolva, elég buta döntés lett volna.

Nyilvánvalóan buta döntés lett volna, de a tudatos tervezés nem az. Nagyon rosszak voltunk online, így azt gondoltuk, hogy az ECS döntőn nem veszünk részt. Most már másképp döntenénk!

Régóta dolgoztok már nitr0-val a Liquid-ben. Mekkora siker ez most számotokra, hogy ennyire domináltok most?

Igazán csodálatos érzés, főleg visszagondolva a 2016-os Kölnre, ami az egyik legjobb esemény volt, amin valaha voltam, most pedig megnyertük. A tömeg megőrül minden frag után, ami csodás érzés, ettől még inkább azt éreztük, hogy meg tudjuk nyerni. Mindazok után, amin keresztül mentünk nitr0-val, megérte, hogy végig csináltuk, mert végre eljött a siker ebben az évben.

A 2019-es ESL One Köln bajnoka, a Team Liquid - Forrás: hltv.org

Volt olyan pont a nehézségek közepette, amikor azt gondoltad, hogy máshol keresed inkább a sikert?

Valójában soha nem akartam igazán más csapatot, még akkor sem, amikor alul teljesítettünk. Természetesen eljátszottam a gondolattal, hogy jobb lenne máshol, de igazán soha nem akartam máshol lenni, mert a Liquid olyan sok mindent adott már nekünk. A csapat magja, ami megalakult az évek során... nem hinném, hogy lenne jobb számomra. Nagyon örülök, hogy végig csináltuk ezt az utat.

Érintve a döntőt is, nagyon fura volt látni, hogy ennyi spórolós kört nyertek. 

Valójában sok spór kört hozunk sok csapat ellen, ez normális számunkra. Ha veszítjük a pisztolyos kört, akkor azonnal megy a force. Sok olyan játékosunk van, akik egyéni skillben erősek, így szinte bármit meg tudnak csinálni bármelyik körben. Felkapnak egy Deagle-t és már mennek is a fejek, főleg Twistzz-től. Van pár playmaker játékosunk is, mint Stewie2k és én, akik olyan dolgokat nyernek meg, amiket nem kéne alap eseteben. 

Elige az SG nélkül is osztja a one tap-eket! Forrás: hltv.org

Végig úgy éreztétek, hogy ti irányítjátok a játékot?

A meccs nagyobb részében igen. Dust2-n kicsúsztak a dolgok a kezeink közül, pedig jó esélyünk volt megnyerni, de aztán elveszítettünk önmagunkat, főleg mentálisan, és talán picit szerencsétlenek is voltunk. A következő pályán már semmi gondunk nem volt. A szünetben átbeszéltünk gyorsan, hogy mi volt a gond Dust2-n, elhessegettük a frusztrációt, és minden a tervek szerint haladt tovább.

A legnagyobb kétkedőknek is el kell mostanra ismernie, hogy ti vagytok a legjobb csapat a világon. Olyanok vagytok most, mint tavaly az Astralis. Ki jöhet utánatok?

Azt hiszem, hogy a Vitality lesz a legnagyobb riválisunk. Jelenleg ők a második legjobb csapat a világon. Sok kiváló játékosunk van, főleg ZywOo, de a csapatmunkájuk is nagyon jó. Együtt csinálnak dolgokat, ez pedig a legerősebb dolog a CS-ben. Nem bonyolultan kell játszani, csak szimplán együtt és egyszerűen. Amikor az Astralis a legjobb volt, mindig tudtuk, hogy mit csinálnak, csak egész egyszerűen nem voltunk olyan jók, mint ők. Ugyanez a fnatic-nál, SK-nál, amikor ők voltak a legjobbak.

ZywOo elrabolta tőled az MVP díjat. Milyen érzés volt ellene játszani?

Tényleg őrületes játékos, hasonló s1mple-höz. Mindketten beteg dolgokat csinálnak, de mi tudjuk, hogy miként kell ellenük játszani. Akkor a legjobbak, ha a számukra kényelmes pozíciókat vesznek fel, ezért mi nagyon figyelünk ezekre. Páldául Inferno-n ZyWoo folyton letolja banánt, hogy frageljen. Mi erre nagyon figyelünk, hogy ne tudjon érvényesülni. Ezért voltunk mindig is jók a NA'Vi és s1mple ellen is a múltban. 

Nincs is ahhoz fogható érzés, amikor ennyi ember előtt leszel bajnok! Forrás. hltv.org

A jövőbe tekintve, mi jöhet még?

A következő nagy lépcsőfok számunka a Major. Ha megnyernénk akkor erősítenénk meg csak igazán az éránkat. Órási siker lenne, ha meg tudnánk nyerni a Major, nekem különösen, hiszen mindig is ezt akartam. Persze nagyon jó ez a sok bajnoki cím, de mégis csak a Major a legnagyobb.

Tehát, azt az egy dolgot is elvennétek a Cloud9-tól, amiben még előtettek vannak?

Igen! Emiatt is meg akarjuk nyerni, és hogy az NA CS legszebb érája legyen a mostani!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!