Újabb országban tiltották be a PUBG-t annak negatív hatásaira hivatkozva

Újabb országban tiltották be a PUBG-t annak negatív hatásaira hivatkozva

Egy újabb közel-keleti ország, Jordánia mondta azt, hogy náluk többet nem lesz PUBG-zás.

Az elmúlt hetekben több közel és távol-keleti országról is olvashattunk, hogy határaikon belül betiltották a PUBG-t, vagy a PUBG Mobile-t. Az egyik leghíresebb történet Kína természetesen, ahol a PUBG Mobile került tiltólistára, a Tencent azonban végül meg tudott egyezni a kínai kormánnyal, a játékot alaposan átdolgozták, kivették belőle a kormány által elítélt motívumokat, így pedig ismét játszhatóvá vált a "PUBG".

Most újabb ország, Jordánia mondta azt, hogy a PUBG-nak negatív hatása van a fiatalokra, ezért az egész országban letiltották a játék elérését. Az ország pszichológusai szerint a videojátékok nagyban hozzájárulnak az erőszakos cselekedetek kialakulásához.

A közel és távol-keleti országokról tudni kell, hogy a PUBG Mobile hihetetlenül nagy népszerűségnek örvend náluk, a fiatalok az utcán is hajlamosak tolni szeretett játékukat, ami időnként sajnos balesetekkel is végződött már, Indiában például két srácot elütött egy vonat, mert a telefonjukra figyeltek. Indiában különösen nagy közellenségnek számít a PUBG, nemrég még egy hatósági kampány is elindult az iskolákban ellene.

Redditen egy (feltehetően) jordániai játékos írta ki magából a véleményét, erősen bírálta az országa szabadságra gyakorolt hatását, illetve hozzátette, hogy mélységesen megdöbbenti a tudatlanság ezen foka. Elmondta, hogy izgatottan ébredt fel tegnap reggel, várta, hogy toljanak pár meccset a barátaival, de bejelentkezéskor csak az fogadta, hogy nem tud csatlakozni a szerverekhez. A teljes bejegyzése elolvasható itt.

PUBG was officially banned in Jordan. If you live in the first world, don't take your freedoms for granted. from r/PUBATTLEGROUNDS

Mit szóltok ehhez a PUBG ellenes politikához?

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!