Hirdetés

Verstappennel egy pályán debütált Michelisz Norbert e-sport csapata!

TZeus | 19/07/08 14:40
Cikk mentése

Alig, hogy bejelentette Michelisz Norbert csapata, a M1RA az újonnan alakuló e-sport részleget, máris komoly megmérettetésen bizonyított a kvartett.

Hirdetés

Az autóversenyzés szerelmeseinek talán nem kell bemutatnom Michelisz Norbertet, aki többszörös (WTCC) túraautó-világbajnoki futamgyőztes magyar versenyző. 2017-ben ezüst érmet szerzett a begyűjtött 255 pontjával.

A Bári Dáviddal közösen alapított M1RA csapata viszont most e-sportolókkal bővült. Ráadásul a bemutatást követően már most a hétvégén egy komoly nemzetközi futamon mérettethették meg magukat. Július 6-7-én rendezték a Le-Mansi 24 órás szimulátorversenyt, amelyen maga Max Verstappen is elindult.

Kik is alkotják a M1RA e-sport csapatát?

Négy szimulátorversenyzővel indult útjára az e-sport részleg, akik között Báldi Gergő már hagyományos autóversenyzésben is bizonyított, 2016-ban országos bajnokká avatták. Mellé további három fiatalember érkezett, név szerint Zsupanek Bence, Nagy Dávid és Csuti Zoltán.

A játékosok a most hétvégén megtartott Le-Mansi 24 órás eseményen debütáltak GTE-kategóriában, ahol egy BMW M8-ast kormányozhattak. A platformot az egyik legélethűbb szimulátorprogramnak tartott rFactor 2 szolgáltatta, valamint a pálya nyomvonala lézerszkennelt, így a lehető legvalósághűbb környezetben versenyezhettek a pilóták. Az indulási jogot előselejtezőn keresztül lehetett megszerezni a hétvégére, ahol olyan topcsapatok, mint a Willams Esports és a Team Redline (a legsikeresebb szimulátorcsapatok egyike) is elindult. Utóbbi színeiben ült volánhoz Max Verstappen is az LMP2-es kategóriában.

A Le Mans-i 24 órás szimulátorverseny menetrendje:

Július 6., szombat

  • 14:00 – Szabadedzés
  • 14:30 – Kvalifikáció
  • 15:00 – Rajt

A M1RA hivatalos Facebook oldala szerint a futam jól sikerült, bár egy szerverhiba miatt piros zászlóval 12 óra után leintették a versenyt. A kategória 5. helyére így is sikerült előrejönnünk, és egyben ez volt a legjobb BMW-s helyezés.

További versenyeken is rajthoz áll idén a M1RA szimulátorcsapata, amely a tervek szerint az FIA WTCR később induló hivatalos e-sportbajnokságának is állandó indulója lesz. Ebben a sorozatban már ugyanolyan Hyundai i30 N TCR-t, pontosabban annak a virtuális változatát vezetik majd a M1RA pilótái, mint amivel a TCR Európa-kupában versenyez a csapat.

A következő oldalon a négy e-sport pilótáról olvasható bővebben!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?