Meta változások az elmúlt héten: kettészakadt a mezőny

Meta változások az elmúlt héten: kettészakadt a mezőny

Ismét összegezte az elmúlt héten begyűjtött adatokat a HSReplay oldala. Ezek most a legerősebb és legnépszerűbb Classok Rank 4 és Legend között!

A júliusi szezon első hete lepörgött és a HSReplay összegezte is a begyűjtött adatokat. Több, mint 1 millió mérkőzés kimenetelét dolgozták fel Rank 5 és Legend között, ami már elég jó kiindulási pontot jelent, ha meg szeretnénk keresni azokat a hősöket, amik a legerősebbek és legnépszerűbbek jelenleg a Standard formátumban. Erősségben nem, de népszerűségben óriási a különbség az első ötös és a maradék négy Class között!

Rank 5-ig bárki le tud jutni, ha elegendő idővel rendelkezik, még az sem kell igazán hozzá, hogy a legerősebb paklikkal játsszon a kártyás. Legendig azonban csak kevesen érnek le, ezért a Rank 5 alatti statisztikák már elég jól mutatják, hogy a kicsit komolyabb játékosok legnagyobb hányada miket is választ a ladderezéshez. Az elmúlt héthez képest nagyot lépett előre a Mage, ami a Cyclone változat mellett elkezdte pörgetni a Dragon verziót is, amiben a legújabb Classic Legendary, Brightwing is megtalálta a helyét. A legnagyobb vesztes egyértelműen a Hunter azok közül a hősök közül, akik relevánsak a Ranked szempontjából. Erősségben és népszerűségben is zuhanni kezdett Rexxar, hiába a Bomb típus, amit még mindig lehet pörgetni mindenkinek, aki kevesebb varázsporral rendelkezik, de egy erős paklival szeretne játszani.

A Warrior köszöni szépen és a Bomb / Control deckjeivel uralja jelenleg a Standard metát Rank 5 alatt és népszerűségben is lassan megközelíti a Huntert. A Saviors of Uldumig még van hátra egy hónap, így benne van a pakliban, hogy akár meg is előzze Garrosh Rexxart. Egész jól teljesítenek még a Shaman paklik, amik közül a Murloc és az Aggro Overload viszi a prímet, de a Midrange Overload, Control és akár a Dragon verziókkal is szép eredményeket lehet elérni. A Paladin, Druid, Warlock és Priest már nem éri el az 50 százalékos győzelmi arányt, sőt a Rogue sem, hiába játszanak viszonylag sokan ezzel a hőssel. A Priest és Warlock még a gyengék között is szörnyű számokat hoz, hiába a Zoo Warlock és a Nomi Priest, amivel azért néhány fontos győzelmet be lehet húzni. Egyelőre ezt a két Classt el kell felejteni az új kiegészítőig és az új metáig.

Ha most kerestek jó deckeket a Standard ladderezéshez, akkor az alábbiak közül érdemes válogatni:

(Borítókép: Jing Zhang)

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!