Streameléssel igyekszik pénzt gyűjteni rákbeteg édesapjának egy 13 éves srác

Streameléssel igyekszik pénzt gyűjteni rákbeteg édesapjának egy 13 éves srác

Elsősorban Fortnite, illetve Just Chatting szokott terítékre kerülni az adásai során.

Július első felében egy igen megható történet futott végig az internetes közösségeken, a ZylTV néven közvetítő srác egy nagyon fontos cél miatt kezdett bele a komoly streamelésbe, rákbeteg édesapja kezeléseire próbál meg pénzt gyűjteni. A közösség bizony elég hamar megmutatta, hogy összefogással mire is képes, a kitűzött 5 ezer dolláros célt néhány nap alatt elérték, sőt meg is többszörözték, ugyanis a számláló mutatott már 14 ezer kanadai dollárt is.

Zyl elég sok Fortnite-ot játszik a csatornáján, de néha átcsapnak az adások Just Chattingbe is. A fiú története rengeteg játékosból hozta elő az emlékeket, rengeteg írták az első róla szóló Reddit poszt alatt, hogy minden tiszteletük övé, ők is jártak már ebben a cipőben és bizony nagyon nehéz. Zyl egyébként kanadai, ahol az egészségügyi ellátás Magyarországhoz hasonlóan ingyenes, de egy rák elleni küzdelem sehol nem olcsó mulatság, az pedig tetézi a dolgokat, hogy Zyl édesapja február óta már nem tud dolgozni, tehát egy megélhetéstől elestek. Az apa sajnos meglehetősen előrehaladott állapotú betegséggel küzd, de az orvosok szerint még van értelme a kemoterápiának.

Az adásai során és azokon kívül Zyl rengeteg támadást kap, sokan azzal vádolják, hogy az egész történet kamu, ezekre reagálva pedig néhány órával ezelőtt kitett egy tweetet, amelyben bemutatta, hogy mi mindent vásárolt már az apjának a kapott pénzből.

A fiatal srác történetét a Fortnite világbajnokságon csalásukkal híressé vált XXiF és ronaldo is felölték, akik azt ígérték, hogy elreptetik a fiút és apját a New York-i döntőre. Azt már mindenki döntse el maga, hogy szerinte a gesztus valóban segítő szándékot takar, vagy pedig inkább szeretnék egy kicsit jobb színben feltüntetni magukat a közösségben, jelenleg ugyanis XXiF és ronaldo minden poszt alatt kapják a savat, amiért ott lesznek a vb-n.

Zyl csatornája egyébként rohamos iramban növekszik, hamarosan eléri a 40 ezer követőt, mi pedig csak remélni tudjuk, hogy tényleg megvan már 13 éves, ugyanis csak az közvetíthet Twitch-en, aki ezt az életkort már betöltötte.

Sok erőt és kitartást kívánunk a családnak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!