Új taggal bővül az MIBR család! - League of Legends csapatot is segít a brazilok új sportpszichológusa

Veterán szakember érkezett a brazilokhoz, sportpszichológus segíti ezentúl az MIBR munkáját.

Minden sikeres sportoló vagy csapat mögött egy profi háttérstáb áll, akik a legtöbbször csupán a háttérben tevékenykednek, mégis oroszlánrésszel járulnak hozzá az eredményekhez. Sokan talán nem gondolnák, de egy e-sport csapat sem pusztán öt játékosból áll, akik leülnek a monitorok elé. Rengeteg elemző és edző segíti őket és egyre több csapatnál látunk sportpszichológust is.

Mi tagadás, a brazil MIBR csapatára ráfér a segítség, hiszen hónapok óta semmit sem tudnak felmutatni, ráadásul legerősebb játékosuk elvesztésének küszöbén állnak, ami könnyen lehet, hogy akár a csapat Major szereplésébe is kerül majd. Míg coldzera más csapatoknál keresi a megoldást, addig a többiek még bíznak az MIBR-ban és mindent megtesznek a siker érdekében. Akár még egy 30 éve a szakmában lévő, igazi veteránnak számító sportpszichológus segítségét is kikérik.

Dr. João Cozac immár hivatalosan is csatlakozott az MIBR családhoz. A több, mint 30 éve a pályán lévő sportpszichológus a brazil sport egyik alappillére, egyetemi oktató és persze rengeteg brazil sportcsapat sikeréhez járult már hozzá munkájával. Leginkább a futball rajongóknak lehet ismerős a neve, hiszen évekig együtt dolgozott együtt Carlos Alberto Silva, olyan csapatok mögött, mint a SE Palmeiras vagy a Goiás EC, mindemellett pedig az e-sport világa sem ismeretlen számára.

Kutatásaiban 2001 óta foglalkozik e-sporttal és jelenleg is a brazil Vivo Keyd LoL csapat sportpszichológusa. Meglátjuk mit tud majd hozzátenni az MIBR munkájához, lehet, hogy ő lesz a megoldás, és FalleN-ék újra régi formájukban tudnak majd játszani? Nem kell sokat várnunk, hogy mindez kiderüljön, hiszen Dr. João Cozac és az MIBR jelenlegi elsődleges célja a StarLadder Majorre való felkészülés.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!