Kiszivárgott levelezés, jobban fáj a szakítás, mint hittük

Kiszivárgott levelezés, jobban fáj a szakítás, mint hittük

A levélből kiderül, hogy a Blast Pro 2021-ig számított volna még az Astralisra.

A napokban derült fény a RFRSH Entertainment és az Astralis szakítására, melyet a cég igyekezett úgy beállítani, mintha legalábbis egy közös döntés lett volna, miközben nagyon nem, derült ki egy kiszivárogtatott levelezésből. Az RFRSH Entertainment - ami egy e-sport média produkcióval foglalkozó cég - birtokolja a Blast Pro Series jogokat, valamint az Astralis stratégiai és kereskedelmi műveleteit irányítja, vagyis csak irányította. A szétválasztás elindítása érdekében átmenetileg létrehozták RFRSH Teams névre hallgató céget, mely eladásra vár. 

A levelet Nikolaj Nyholm, a RFRSH Entertainment vezérigazgatója, feltehetően a kollégáinak címezve a következőket írta:

2020-ra felállhat a saját CS:GO ligája a Blast-nak!

2021-ig aláírtak a dán ötössel, és örülnek annak, hogy az Astralis és a Blast szétválasztása egyre jobban halad.

A Blastot és ezzel együtt az Astralist ért kritikák miatt zúgolódnak a játékosok, ami Miamiban meglátszódott a teljesítményükön.

Tárgyalásokat folytatnak különböző befektetőkkel, hogy eladhassák nekik a csapatot, mert jelenleg a Blast-nál van a többségi tulajdon.

A vezetőség nagyobb szerepet vállal a médiában, ezentúl minden kérdésre válaszolnak majd, így a trollokat elküldhetik pihenni.

Az e-mail feltehetően bőven a 3 nappal ezelőtti szétválás előtt íródott, amikor a RFRSH vezetősége még meg volt győződve arról, hogy ezt a szakítást el lehet napolni, aztán jött a bejelentés, hogy hamarosan mindennemű kapcsolat megszakad a felek között. A cég természetesen igyekezett úgy palástolni a helyzetet, mintha ők is csak így akarták volna, pedig a levelezésből kiderül, hogy 2021-ig számítottak volna még az Astralisra. 

Az üzleti modellt továbbra nagyon is jónak tartják és folytatni fogják, sőt olyan kijelentést is tett a vezérigazgató, hogy szerintük annyira jó munkát végeztek, hogy akár 50+ évig is a piacon lesz az Astralis és az Origen (másik szervezet, ami a szárnyaik alá tartozik). 

Az már csak hab a tortán, hogy az újságírókat, akik nem értenek velük egyet, és kritikával illették a Blastot, egyszerűen trollnak nevezte (értendő ezalatt Thorin és Richard Lewis).

Bárhogy is lesz a jövőben, az eddig látottakból a rendezvényeik színvonala zuhan, és a csapatok szépen lassan elpártolnak. Eddigi stratégiájuk szerint a már bejáratott premier versenyekre való rászervezés egyre visszatetszőbb a közösségnek és a játékosoknak is, akik nehezen tudtak tervezni, és a magas pénzdíjazáson kívül, semmiben sem voltak csalogatók a Blast Pro versenyei.

Nincs új a nap alatt! Ez az összefonósdi nem újdonság a sport és az e-sport világában. Korábban az orosz milliárdosnak, Alisher Usmanovnak volt hasonló üzleti modellje, amiben egy cég birtokolta a VP, a Natus Vincere (bizonyos jogait), és az EPICENTER versenyt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrás: hltv.org

Kövess Minket!