Lopta a Blizzard a Plague of Murlocs ötletét?!

Lopta a Blizzard a Plague of Murlocs ötletét?!

A lap eredeti kitalálója joggal háborodott fel, hogy lenyúlta a Blizzard az egyedi kártyaötletét. Itt a Plague of Murlocs!

Tegnap este feloldotta a Hearthstone közösség a Blackrock Crush event harmadik lapját is a négyből. Már csak egyetlen Legendaryt tartogat a Blizzard a dobozban, de a következő napokban erre is fény derülhet. Az új lapot a Shaman kapta, de a Plague of Murlocs már több, mint egy éve kikerült a netre, igaz még más néven. Tényleg lopta a Blizzard az új Saviors of Uldum lap ötletét?

Plague of Murlocs

Először kezdjük magával a kártyával. Első ránézésre is feltűnhet, hogy mekkora potenciál is rejtőzik egy Devolve 2.0-ban. Mivel a Murlocok sokkal kisebb testtel és gyengébb képességekkel rendelkeznek, mint az átlagos Devolve utáni board, így kötelező lesz minden olyan deckbe, aminek célja, hogy egy mozdulattal átváltoztassa a fenyegetéseket ártatlan kis békaemberekké. Tíz manából az egész boardot takaríthatja majd a Shaman az Earthquake-kel, de már egy Lightning Storm is megoldja a problémák legnagyobb hányadát. Piszkosul jó lap lesz, amit counterelni is lehetetlen. Troldenre bizonyára kerülnek majd fel videók, ahol az összes lényből Scargil és Murloc Warleader lesz, de erre igazán elhanyagolható az esély. Nem csak Controlban állhatja meg a helyét, hanem olyan Token deckekben is, amik olcsó lényekkel elárasztják az asztalt, hogy utána a Plague of Murlocs segítségével rögtön fenyegetést jelentsenek a harmadik körben. Flexibilis, olcsó és hatalmas potenciál lakozik benne. De tényleg most látjuk először ezt a kártyát?

2018. április 30-án egy MemeGrower nevű Reddit felhasználó feltöltötte a saját kártyáját a Customhearthstone subredditbe, ami a névtől és rajztól függetlenül teljesen ugyanazt tudja, mint a Plague of Murlocs. Még a manaköltség és a rarity is stimmel. Nem garantált, de benne van a pakliban, hogy valamelyik Blizzard munkatárs szabadidejében nézegeti a közösségi alkotásokat és onnan merít ihletet. Ilyen durva másolásra még nem volt példa a történelemben, igaz a Fandral Staghelmet is sikerült egy Reddit usernek megtippelnie a hivatalos megjelenés előtt.

Memegrower teljesen jogosan "háborodott fel", azonban várhatóan semmilyen következménye nem lesz a dolognak. Ami a tanulság ebből, hogy érdemes feltölteni saját lapokat az internetre, mivel simán előfordulhat, hogy visszaköszön majd az alkotás a HS-ben.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!