Újra hullhat aranyeső, de szigorúbb szabályokkal! - Visszatér az Intel Grand Slam

Újra hullhat aranyeső, de szigorúbb szabályokkal! - Visszatér az Intel Grand Slam

Holnaptól ismét él az Intel Grand Slam.

Az Astralis-nak picivel több, mint egy év (379 nap), a Liquid-nek viszont csak 144 nap kellett az Intel Grand Slam behúzásához. Az egymillió dolláros versenyszervezői sem számítottak ilyen rekord gyorsaságra az amerikai csapattól, így pár hetet várnunk kellett, hogy információt kapjunk az IGS jövőjével kapcsolatban. Megérkezett a harmadik szezon, az aranyrudak nem tűntek el, csak éppen mostantól nehezebb lesz megnyerni őket!

Aki nem tudná mi fán terem az IGS, az egymillió dolláros extra verseny immár második éve kíséri el a csapatok a legnagyobb eseményekre. Csakis egy győztes lehet, nem osztják szét a nyereményt, a nyertes csapat mindent visz. Ehhez csupán annyit kell tenniük, hogy tíz egymást követő ESL, IEM és DreamHack verseny közül négyet megnyernek. Egyszerűen hangzik, igaz? A Liquid is így gondolta, hiszen nem húzták sokáig a dolgot, két hónap alatt zsebre tették az IGS megnyerésével járó 1 millió dollárt.

Senki, még maguk a szervezők sem számítottak rá, hogy bárki ilyen hamar képes lesz behúzni az IGS győzelmet, így a harmadik szezon előtt pár napnyi időt kértek, ami alatt kicsit átdolgozzák az egészet. Sok minden azért nem változott, pont annyi, hogy egy kicsit valóban szorosabb küzdelmeket láthassunk.

az Astralis az Intel Grand Slam első szezonjának győzteseként (Forrás: hltv.org)

Továbbra is zsebre lehet tenni az egymillió dollár értékű aranyrudakat négy győzelem után is, de csak akkor, ha az a négy verseny Masters szintű, azaz ESL vagy IEM által szervezett Major vagy ESL One: Katowice/Köln. A profi CS:GO legnagyobb presztízsértékű versenyiről beszélünk a Masters események között, embert próbáló lesz ezeket mind megnyerni egymás után. Ha a Masters események nem sikerülnek a csapatoknak, akkor még mindig van egy új lehetőségük az IGS győzelemre, akkor, ha egymást követő tíz versenyből hatot sikerül megnyerniük. Ekkor már nem követelmény, hogy mind Masters szintű esemény legyen, tehát játszanak például a DreamHack versenyek is.
Az Intel Grand Slam harmadik szezonja holnap kezdődik az IEM Chicago-val, ahol a Liquid-nek újra a legnagyobb kihívóival, a Vitality és az ENCE csapataival szemben kell majd bizonyítani.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!