Rekord gyorsasággal landoltak az aranyrudak a Liquid zsebébe, van amit mégsem tudtak megnyerni

Rekord gyorsasággal landoltak az aranyrudak a Liquid zsebébe, van amit mégsem tudtak megnyerni

A világ tetején a Team Liquid!

Kétségtelen, hogy jelenleg a Liquid uralja a profi CS:GO-t, még ha nem is akkorra fölénnyel, mint ahogy az Astralis tette az elmúlt egy évben. Az amerikai csapat, megszorongatható, arra viszont nem sok esélyt látni, hogy bárki is elkapja őket egy döntőben. Legfrissebb kihívójuk, a Vitality is elhasalt az amerikaiakkal szemben, bár még így is van amiben jobbak voltak a franciák.

Embert próbáló Bo5-ös döntőt várt mindenki, talán még a legelvetemültebb Liquid szurkolók is adtak egy pályát a Vitality-nek. Így is történt, a franciák egy a végletekig kiélezett küzdelemben, hosszabbításban meg tudták nyerni Dust2-t, így visszahozták a meccset 1-1-re miután a Liquid nagyon könnyedén megnyerte Overpass-t.

A következő két pályán azonban hatalmas fölényben volt a Liquid, szinte tökéletesen játszottak, míg a Vitality több körben is hibázott, aminek egy 10-16-os Inferno és egy 8-16-os Mirage lett az eredménye.

Hozzá kell tenni, hogy az eredmények alapján nem gondolnánk rá, de a Vitality most bebizonyította, hogy nem véletlenül került a HLTV ranglistájának dobogójára, nem csak kisebb, akár a világ legjobb csapata ellen is képes megállnia a helyét. A Liquid azonban egyszerűen túl jól játszik. Remek köreik vannak, a kommunikáció már az élő képek alapján is tökéletes, és ha netalántán hibába hajszolják őket vagy emberhátrányos helyzetbe kerülnek, még akkor is képesek megfordítani a kört. Ha viszont csak egy valamit kellene kiemelnem a Liquid játékából, akkor az a gránáthasználat lenne.

Elképesztően pontosan és hatékonyan használják a játékban lévő összes gránátot, ha meg akarjátok tanulni, hogy melyik pályán mit mikor érdemes dobni, akkor javaslom, hogy nézzétek vissza sokszor a tegnapi döntőt és a demót is a végtelenségig lehet elemezni.

Nem csak a 300 ezer dolláros összdíjazású ESL One: Kölnt, de az Intel Grand Slam második szezonját is megnyerte tegnap a Liquid. Aki nem ismeri az IGS-t, annak annyit kell tudnia róla, hogy az a csapat, aki tíz egymást követő ESL/IEM/DreamHack verseny közül képes megnyerni négyet, az 1 millió dollárral gazdagodik. Az első szezont az Astralis nyerte meg tavaly decemberben, de akkor jóval több esélyese volt, a FaZe-nek például egyetlen győzelemre lett volna szüksége.

A Liquid rekordgyorsasággal nyerte meg az IGS második szezonját, hogy az ESL nem is adott információt a harmadikról. A jövőhéten kezdődő IEM Chicago-t még a második szezon részeként kezelték, most viszont lehet, hogy egy darabig IGS nélkül maradunk.


Félig ember, félig gép... Forrás: hltv.org

Még így sem tudott azonban mindent megnyerni tegnap a Liquid. A torna MVP díját a 18 éves Mathieu "ZywOo" Herbaut kapta, aki valóban az egész verseny legjobbja volt. Nem véletlen, hogy s1mple szerint is ZywOo az, aki a legközelebb áll az ő szintjéhez, ha pedig így folytatja akár még az ukrántól is jobb lehet egyszer. Aki csak a döntőt látta, az is pontosan tudja, hogy hiába került a Liquid többször is 3v1 vagy 2v1 helyzetekbe, ha ZywOo olt az ellenfél még koránt sem dőlt el a kör.

Parádésan forgatja az AWP-t a francia, és elképesztő gyorsan tud lereagálni szinte minden helyzetet.  Sokak szerint el fogja őt vinni valamelyik nagy csapat, én viszont úgy gondolom, hogy ZywOo-val lesz csak igazán nagy csapat majd a Vitality, biztos vagyok benne, hogy lesz még idén verseny, ami Vitality győzelemmel zárul majd.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!