A 10 legjobb e-sport dokumentumfilm valaha

A 10 legjobb e-sport dokumentumfilm valaha

Ismerd meg az e-sport világ szereplőit, és az iparág fejlődéstörténetét!

Szeretnéd jobban megismerni a profi gamerek, az e-sportolók világát? Összeszedtünk 10 olyan dokumentumfilmet, amit érdemes beiktatni az esti filmnézős rutinba! Ismed meg az e-sport fejlődéstörténetét és azokat az embereket, akik nélkül ma nem tarthatnánk itt!

10. MTV True Life - I'm a Gamer

Az MTV 2003-ban forgatta le a True Life sorozaton belül az I'm a Gamer epizódot, amiben olyan fiatalokat látunk, akik még csak egy-egy győzelemért maximum 200 dollárt tehettek zsebre. Akkoriban gyakran hangzott el a gamerek szájából:

"Ez nem a pénzről szól!"

Jól nézzétek meg ezt a részt, mert olyan korban játszódik, amikor az e-sportok még sehol sem voltak. Újra élhetjük azokat az időket, amikor még tényleg csak és kizárólag alulról szerveződő baráti társaságok építették a közösséget.

9. King of Chinatown

Ez az első olyan doku, amely az e-sport mögötti sztárkultuszra koncentrál, főszerben Justin Wonggal. A Street Fighter legjobbjának karrierjét ismerhetjük meg, annak minden felemelkedésével, és bukásával.

8. Free to Play: The Movie

A Valve által gyártott film története a Dota2 The International versenye körül forog. Bemutatkoznak a legnagyobb dotásokat, olyanokat mint Benedict "hyhy" Lim, Clinton "Fear" Loomis, és Danil "Dendi" Ishutin. 

7. The Celebrity Millionaires of Competitive Gaming

2014-ben már robbanásszerűen nőt az e-sport piac, így erre is fókuszál a több mint 1 órás anyag. Tetszeni fog, ha kíváncsi vagy arra, hogy miért Ázsiában vált a legnagyobb kultusszá az e-sport.

6. All Work All Play

Ha azon gondolkodsz, hogy e-sport karrierbe kezdj, először mindenképp nézd meg az ESL dokumentumfilmjét. Tanulságos látni, hogy a végül arra jutnak a történet mesélői, hogy vagy sikerre viszed, vagy megtörsz ebben az iparágban.

5. The Supergamers BBC Documentary 2016

A BBC gondozásában a The Supergamers bemutatja a profi e-sportolók valódi életét a csillogás mögött. A filmben KaSing, Impaler, és Greensheep mindennapjaiba nyerünk betekintést.

4. THE FOREIGNER

A 2016-ban jelent meg videós formátumban a StarCraft II e-sport legikonikusabb küzdelmének története. Egy amerikai játékos, IDRA megelégelte a dél-koreai játékosok uralmát, és felkészült, hogy megküzdjön velük a végső győzelemért. 

3. ESPORTS SUPERSTARS

A filozofikus hangvételű dokumentumfilmben a Cloud9 Dota 2 csapatának fejlődését, felemelkedését kísérhetjük végig.

2. League of Millions

Hogyan vált a League of Legends a világ vezető e-sport játékává? Erre a kérdésre keresik a választ a League of Millions dokumentumfilmben a Team Liquid történetén keresztül.

1. A New Hero: The Rise of College Esports

Az amerikai főiskolai bajnokságról, a Heroes of The Dorm-ról készült doku a legjobb anyag, amit a műfajban találunk. A játékosok a nulláról egészen a profi mezőnyig küzdötték fel magukat. Az ESPN TV adásain keresztül pedig szélesebb rétegeknek vihették el az otthonába a kompetitív videojáték élményét.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!