World of Tanks e-sport, mi történik veled?

World of Tanks e-sport, mi történik veled?

A nyeremények a fasorban sincsenek, a legjobb európai együttes pedig még csak nem is indulhat a legjelentősebb nyári bajnokságon.

World of Tanks e-sport nincs. Megszűnt, mert a játékosokat nem érdekelte a kompetitív szcéna, alacsony volt a nézettség és a versenyek nyereményalapja, és idővel a nagyobb e-sport csapatok is kitáncoltak a Wargaming.net League mögül, ami a versenysorozat megszűnését eredményezte.

Az e-sport megszűnésével a kompetitív közösség is haldoklik, és egy-két nagyobbnak beállított versenytől eltekintve nincs lehetősége a profiknak megmérettetni magukat. A legutóbbi ilyen esemény idén tavasszal került megrendezésre, de lényegében totális bukásnak nevezhető, ugyanis a címvédő bajnok konkrétan kijelentette, hogy csak azért játsszák le a legfontosabb meccsüket, hogy a regionális szakaszban szerzett nyereményeiket megkapják.

A nyár legnagyobb volumenű eseményén pedig a szabályok kötik őket, így nem indulhatnak a versenyen. A szabályzat 4.1-es pontja kimondja, hogy csak azok a klánok nevezhetnek a Clan Rivals bajnokságra, akik a Fire Trail kampányon bejutottak a legjobb 100 közé. Ezzel annyi a probléma, hogy a FAME kihagyta a kampányt, hiszen sokuk már mindegyik CW jutalom harckocsit megszerezték korábban.

Természetesen joggal gondolhatnátok, hogy ezzel semmi probléma, és csupán annyit kell tenniük, hogy belépnek egy másik klánba, majd regisztrálnak a selejtezőre. Sajnos ez sem lehetséges a szabályzat 3.4-es bekezdése miatt. Ez a pont kimondja, hogy azok a játékosok kizárásra kerülnek a versenyből, akik a Fire Trail CW kampány után csatlakoztak csapatot indító klánhoz.

Kivételt tehetnek a FAME csapatával, vagy ez a büntetésük a tavaszi incidens miatt?

Egyelőre minden jel arra utal, hogy a Wargaming egy kissé megorrolt a FAME csapatára a tavaszi hozzáállásuk miatt. Már csak azért sem elképzelhetetlen ez a forgatókönyv, mert bár logikus, hogy szeretnék, ha az esemény a Fire Trail résztvevőiről szólna, de ezek a korlátozások lényegében csak a FAME-t érintik.

Tudtok mondani más játékosokat rajtuk kívül, akik nem jutottak be a top 100-ba, de eséllyel indulnának a top 10 európai klánnal szemben?

Számunkra pedig több szempontból is szomorú ez a hír. Először is nem túl biztató a feltörekvő kihívók számára, hogy a legjobb játékosait ilyen könnyen a sarokba állíthatja a Wargaming, másodszor pedig nélkülük a mérkőzések színvonala jelentősen le fog csökkenni.

Clan Rivals nyeremények

1. hely Egyedi medál, 100 EUR/játékos, Egyedi pulcsi a klánod logójával, 450.000 arany, 100.000 kötvény
2. hely Egyedi medál, Makett tank, 300.000 arany, 75.000 kötvény
3. hely 150.000 arany + 50.000 kötvény
4. hely 150.000 arany + 50.000 kötvény
5-8. hely 100.000 arany + 25.000 kötvény
9-12. hely 50.000 arany
13-16. hely 20.000 arany

Az pedig már csak a jéghegy csúcsa, hogy egy olyan világban, ahol az Epic Games 100.000.000 dollárt invesztál az e-sportba, a Wargaming csupán 1.800 eurót szán legrangosabb versenyére, -pedig a májusi bevételeik alapján még mindig szárnyalnak.

Te nyomon követed a World of Tanks kompetitív szcénájának alakulását? Mi a véleményed erről a szituációról?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.