Kérdések és válaszok az új Legendarykkel kapcsolatban!

Kérdések és válaszok az új Legendarykkel kapcsolatban!

Finley, Brann, Elise és Reno is visszahoz egy régi-új mechanikát, ezzel kapcsolatban néhány kérdést tisztáztak a fejlesztők.

Tegnap megérkeztek a Saviors of Uldum, azaz a régi League of Explorers hősei, amik rendesen felpezsdítették az új kiegészítő körüli hype-ot. Peter Whalen azonnal letisztázott két fontos dolgot Renoval és Finleyvel kapcsolatban, de érdemes újra átgondolni, hogy Elise és Brann mire lehet jó.

Reno the Relicologist

Többen is látnak potenciált az új Reno Jacksonban, mivel a Conjurer's Cyclone Mage és az új Quest fúziójából születhet esetleg valami, ami profitálhat abból, hogy a hatodik körben szinte garantáltan letakaríthatjuk az ellenfél asztalát, miközben mi kitettünk egy 4/6-os testet. Azonban nem minden ilyen egyszerű, mivel Renot és az összes többi hőst is counterelheti egy "bad boy".

Kérdés: Aktiválódnak a League of Explorers hőseinek képességei, ha bekever a Warrior legalább két Bombát a paklinkba?

Peter Whalen: 

Ha nem lesz olyan lap, ami erre nyújt megoldást (hatástalanítja a Bombákat, kicseréli őket Worthless Impekre, vagy cuki múmiákra), akkor Reno és társainak elég borús jövőképpel kell szembenézniük.

Sir Finley of the Sands

Többen is a profi játékosok közül Prince Keleseth 2.0-t kiáltottak, azonban ez nem ilyen egyszerű. Először is nincs célzott laphúzása a Paladinnak Sir Finleyre, mivel a statokat direkt úgy változtatták a LoE-ben látott eredeti Sir Finleyhez képest, hogy a Crystology ne húzza fel garantáltan az új Legendaryt. Másodszor a Hero Powerekkel sem lehet matekozni, amire kitért Whalen is válaszában.

Kérdés: Az új Sir Finley nagyobb eséllyel fedez fel Paladin Hero Powert, ahogy a többi Discover kártyánál is megtalálható a 40 %-os Class előnyben részesítés?

Peter Whalen: Nem, minden Hero Powernek ugyanakkora lesz az esélye.

Nem lehet tehát azzal számolni, hogy fejlesztett Paladin HP-vel megnyerjük az összes meccset, ha Finley elég korán megérkezik a kezünkbe.

Elise the Enlightened

Elég lassúnak tűnik a lap, de a Malygos Druid mainek látják a potenciált az új Elise-ben. Malygost, a Moonfire-t, a Flobbidinous Floopot elég lemásolni és több körön keresztül durranthatjuk az ellenfél arcába a sebzést. Valószínűleg minden buffot, manacsökkentést és egyéb effektet megtartanak a lapok, ha duplikálja őket Elise, így Jepetto Joybuzz is tovább javíthat Elise játszhatósági esélyein. Wildban egyértelműen sokkal erősebb lehet, mivel ott a Twig of the World Tree és a Naturalize, ami őrült kombóknak lehet alapja.

A fenti kártyák mellé képzeljünk még oda egy Naturalize-t, így felhúzathatjuk az ellenféllel az összes lapot, miközben Moonfire-ökkel sebezzük le szép lassan.

Dinotamer Brann

Talán a leggyengébb lap a négyesből Dinotamer Brann, ami igaz, hogy megidézi King Krusht a hetedik körben, de cserében rengeteg áldozatot kell hozni. Inkmaster Soliaval hasonlították össze Dave Kosakék, de Solia legalább a Reno deckekben játszható volt, Brann önmagában nagyon kevésnek tűnik. Mindenképp szükség van még olyan kártyára a Hunternek, ami profitál abból, ha nincs dupla kártyánk a pakliban, különben 400 dust lesz Brannből.

Eredetileg Brann brutális effekttel rendelkezett, de gyorsan el is vetették az ötletet. Képzeljétek el, hogy egyetlen lap azonnal lefelezi az ellenfél életerejét. Alexstrasza 2.0 kizárólag a Hunterben? Inkább ne! Dave Kosakék elképzeltek maguk előtt egy olyan Aggro Huntert, ami nem játszik duplikációkkal és ennek apropóján született meg a mostani Dinotamer Brann. Abba nem gondoltak azonban bele, hogy a Mech / Midrange / Hybrid / Secret Hunterek mindegyike nagyon erősnek tűnik és akár a SoU után is tarthatják ezt a formát, így Dinotamer Brannre nem biztos, hogy egyáltalán szüksége lesz Rexxarnak.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!