A futball egyre jobban közeledik a Rocket League-hez - Gálameccsre készül két klub csapata

A futball egyre jobban közeledik a Rocket League-hez - Gálameccsre készül két klub csapata

Rocket League - Az FC Barcelona találkozik a lengyel Piast Gliwice Esports-cal.

Az e-sport világa évről évre, sőt hónapról hónapra fejlődik annak függvényében, hogy egy-egy játék kompetitív vonala hogyan módosul, milyen változtatásokat eszközölnek a fejlesztők, de leginkább milyen szponzorok, befektetők kerülnek be a képbe. A Rocket League e-sport Magyarországon nem a legnépszerűbb terület, külföldön azonban dübörög, olyannyira, hogy a kompetitív szféra egy jelentős részét valódi futball csapatok Rocket League csapatai töltik fel. Elsősorban Európában van meg ez a szokás természetesen, a bolygó ezen felén Rocket League csapata van a Paris Saint-Germain FC-nek, az Espanyol Barcelonának, a Servetta FC-nek, de még az FC Barcelonának is.

A Rocket League könnyen emészthető világa sok olyan nézőt is bevonz, akik amúgy nincsenek oda a videojátékokért, ám a futball alappilléreit egy új köntösben látva hajlandóak leülni és időről időre nézni a közvetítéseket. Ez mindenképp szimpatikus a nagy sportcsapatoknak is, akik egyik elsődleges igénye az, hogy a játék ne tartalmazzon erőszakot, a Rocket League-ben pedig egy jól irányzott demo lehet a legnagyobb erőszak.

A pénzdíjazásos versenyeken tehát már nem újdonság a futball klubok felbukkanása, olyanra azonban még nem nagyon volt példa, hogy két klub Rocket League különítménye egy gálameccsen találkozzon egymással. Az FC Barcelona Esports a Piast Gliwice Esports-cal most pontosan erre készül.

Július 20-án Lengyelországban, a Gliwice arénában a két csapat farkasszemet néz majd egymással, melyet magyar idő szerint 11:30-tól lehet majd követni, ám az még nem ismert, hogy milyen Twitch csatornán. Új információ esetén cikkünket frissítjük.

A Bo7-es széria után az esemény még nem ér véget, az interjúkat követően 14:00-kor 1v1 párharcok kerülnek terítékre.

Őszintén reméljük, hogy az esemény eléri a kívánt sikert, ez ugyanis egy nagy előrelépés lehetne az egész e-sport iparnak. Az Epic Games nemrég felvásárolta a Rocket League-et fejlesztő Psyonix-et, az új tulajdonossal pedig a játék népszerűsítésének folyamata is új irányokat vehet.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!