Bajnoki címmel koronázná meg szezonját a Hangyairtók csapata a Dribble Hungary LAN-döntőjén

Bajnoki címmel koronázná meg szezonját a Hangyairtók csapata a Dribble Hungary LAN-döntőjén

A Hangyairtók játékosai korábban ellenfelekként, most azonban együtt kezdték meg a küzdelmeket, az 1. helyen pedig sikerült is a kijutás. A tavaly is LAN-döntős ZeNeDaR és Squeamish most közösen mutathatják meg, mire is képesek.

Bár a legtöbb kérdés pusztán a szezon végén dőlt csak el - mind a Champion, mind pedig a Challenger Divisiont is beleértve -, egy dolog azonban korábban is biztos volt már: az előző LAN-döntőn, még külön csapatokban játszva, a 4. helyet elérő ZeNeDaR, és 3. helyen záró Squeamish fordulókkal az alapszakasz vége előtt biztosította a LAN-döntőre való bejutását, a későbbiekben pedig az is eldőlt, hogy az alapszakasz bajnoki címe is az övék lett. Interjúsorozatunkban a négy kijutó csapat csapat közül elsőként nekik tettünk fel néhány kérdést.

ZeNeDaR már gyakorlott tagja az offline döntőknek, valamint az eddigi LAN eseményeken mindig JusTZoly-val karöltve küzdött, Squeamish pedig másodszor vesz részt a végső leszámoláson. Mire számítotok a mostani döntővel kapcsolatban?

Squeamish: Eléggé stabil duót alkottunk itt a Champion Divisionben. A játékstílusunk balanszolja egymást, ezért is tudunk egymáshoz kiválóan alkalmazkodni. Első helyért hajtunk, meglátjuk, mi lesz.

ZeNeDaR: Nagyon szeretek Squeamish-sel játszani, szerintem nagyon jól illik a playstyle-unk egymáshoz, és ha egyszer megindulunk, akkor nem állunk meg. 


A Champion Division során a sorsolásnak és eredményes játékotoknak köszönhetően hamar kiderült, bent vagytok a LAN-on. Számítottatok-e arra, hogy ilyen könnyedén, pontszámban mindenkit megelőzve juttok ki?

Squeamish: Számítottam rá. ZeNeDaR nagyon jó játékos, a helyzetkihasználásaink is jók voltak az adott szituációkban, ezért is történt több passz-play, és egyéb finomságok.

ZeNeDaR: Arra számítottam, hogy kijutunk a LAN-ra, de arra nem, hogy ilyen jól fog sikerülni ez a szezon. Remélhetőleg a továbbiakban sem fog romlani a teljesítményünk.


Mi a legnagyobb erőssége a Hangyairtók csapatának szerintetek?

SqueamishA helyzetek kihasználása, passz-playek, meg hát jó magam és a mechanikai adottságok.

ZeNeDaRLeginkább a pass-play-eket mondanám az erősségünknek, de soloban is megálljuk a helyünket.


Milyen eredménnyel lennétek elégedettek a döntőn? 

Squeamish: Első hely természetesen. Most nem csak az a cél, hogy ne utolsók legyünk. Most a győzelemért megyünk.

ZeNeDaR: Csakis az első helyért megyünk, az alá nem adjuk.

A csapat bizonyította már, hogy nem akármilyen fából faragták őket, a Nap-éj egyenlőség ellen például egy maratoni hosszúságú hosszabbítás után nyerték meg a 4. mérkőzést (a párharcot végül 3-2 arányban elveszítették)


Mind a 3 csapat elég erős ellenfélnek látszik, de melyiket tartjátok a legnagyobb riválisnak? 

Squeamish: Legnagyobbnak az Alt-Tabot mondanám, de mivel Richmond a Balaton Soundról érkezik, ezért inkább a Nap-éj egyenlőségre raknám a voksom. Mind a három csapat elég stabil, szóval remek mérkőzések lesznek, izgalmas lesz a küzdelem.

ZeNeDaR: Mint mindig, most is a Nap-éj egyenlőséget tartom a legnagyobb ellenfélnek.


Első meccsetek a Cicák ellen lesz. Mi a terv? 

Squeamish: Meginni a reggeli kakaót három cukorral. Az remélhetőleg felpörget.

ZeNeDaR: Hozzászokni a LAN környezethez és nem kikapni.


Milyen volt a Champion Division hangulata?

Squeamish: Csak a szokásos. Minden nagyon jó volt :)

ZeNeDaR: Nagyon jó volt minden.


Mit csináltok szabadidőtökben, amikor éppen nem a versenyre való felkészüléssel foglalkoztok? Van-e más játék, amely akár szimplán casual vagy komolyabb szinten foglalkoztat titeket mostanság? 

Squeamish: Engem foglalkoztat, ezért is tértem vissza a játékba.

ZeNeDaR: Engem a League of Legends kezdett el egy pár hónapja foglalkoztatni, meg persze a jó kis Rocket League.

Dribble Hungary 6. szezonjának LAN-döntője 2019. július 6-án lesz, szombaton 14:00-s kezdéssel Budapesten, az EastsideRed Stúdióban. A bajnokságon a következő négy csapat vesz részt: a Hangyairtók (Squeamish, ZeNeDaR), a Nap-éj egyenlőség (CokeHUN, Professor), az Alt-Tab (Richmond, Nodee, Negsy), és Cicák (Tehenke4, Decode). A bajnokság vigaszágas kieséses rendszerben kerül lebonyolításra, a mérkőzéseket pedig élőben a Dribble Hungary Twitch-csatornáján követhetitek majd.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!