Minden, amit tudni érdemes a mai Cattus vs. Doggus eventről - GYIK

Szörny a robot ellen, de vajon ki győzedelmeskedik?

Hamarosan véget ér a 9. szezon és a Fortnite történelmében először kétszámjegyű szezont köszönthetünk a 10. személyében. Ha minden a terv szerint halad, akkor augusztus elsején lépünk majd át, hisz július végén lezajlanak a VB döntők meccsei, egészen odáig pedig nem szeretnék komolyabban megbolygatni a jelenlegi metát. Ettől függetlenül az eventek maradtak a szokásos számításnál, így a mai nap végre visszatér a jéghegyből kiszabaduló szörny és ha minden igaz, akkor megküzd a Pressure Plantben álló Doggus robottal.Meglepetésként érhet minket, hogy az előző napokban az adatbányászok megegyeztek abban, hogy ezt az eventet egyáltalán nem spoilerezik le, méghozzá azért, mert minden titkosítva van, és körülbelül az esemény megkezdése előtt pár perccel lesznek láthatóak a fájlok, akkor pedig már semmi értelme, hiszen percekkel utána már a játék teljes pompájában is láthatjuk az eseményeket. Éppen ezért ez lesz az elmúlt szezonok egyik legérdekesebb eventje, mivel csak annyit tudunk, hogy a szörny visszatér és harcolni fognak.

Ettől függetlenül van pár alap információ, amit érdemes tudni, csapjunk is bele:

Mikor és hol láthatom az eventet?

Ahogy az már szokássá vált az elmúlt szezonokban, az event ismét külön játékmódot kap, ahol majd nem ölhetjük meg egymást és még jetpackeket is kapunk, hogy tényleg testközelből láthassuk a harcot. Érdemes az indulás előtt fél órával megjelenni a játékban, hogy véletlenül se ragadjunk kint a nagy sor miatt. Az event pontban 20:00-kor kezdődik majd, július 20-án. Érdemes tudni azt is, hogy limitált ideig ingyen ajándékozhatunk másoknak Cattus vagy éppen Doggus ikonokat, amiről semmit nem mondott el az Epic, de könnyen előfordulhat, hogy ez dönti el a harc kimenetelét.

Mégis mi történik majd?

Pontosan csak a fejlesztők tudják. A rengeteg titkosítás miatt, ugyanis az adatbányászok sem fértek hozzá a fájlokhoz, így bizony igazi meglepetésben lehet része mindenkinek. A robot és a szörny igen nagy, így komoly pusztításra és egy gigantikus harcra számíthatunk, akár a pálya is átalakulhat.

Mikor láttuk utoljára a szörnyet?

Teljes valójában még sosem láttuk, egyedül az egyik szemét és a hátát vizsgálhattuk meg alaposabban. Előbbit akkor, amikor még a jéghegybe volt bezárva, utóbbit pedig akkor, amikor a kiszabadulása után megjelent a vízben, később, július 15-én pedig ismét elúszott a sziget mellett.

A fő különbség az, hogy ez minden bizonnyal egy élő, lélegző lény, míg a szigetet csak egy robot kutya próbálja majd megvédeni, így túl sok pénzzel, azért nem fogadnánk Doggusra.

Meddig tart majd?

Minimális információkkal dolgozhatunk itt is, de ha tippelnünk kell, akkor azt mondanánk, hogy az egyik leghosszabb event elé nézünk. A robot feléledésére és a szörny megérkezésére is várnunk kell majd egy picit, a harc pedig valószínűleg nem csak néhány másodpercig tart majd, főleg úgy, hogy Jonesy rajza szerint Doggus, a robot egyik pillanatról a másikra kiránt majd egy kardot és azzal folytatja a küzdelmeket. Egyelőre azt sem tudjuk megtippelni, hogy hol lesz a végső összecsapás. 15 percnél viszont nem valószínű, hogy hosszabb lesz az event, így körülbelül negyed 9-re szervezzetek programot, ha meg akarjátok nézni élőben.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!