Az új szabályoknak köszönhetően a HellRaisers is ott lesz a Majorön, sokak szerint nem megérdemelten

Az új szabályoknak köszönhetően a HellRaisers is ott lesz a Majorön, sokak szerint nem megérdemelten

A szabályok azt mondják ki, hogy a HR ott is lehet, meg nem is a Majorön.

Bár hivatalosan sosem jelentette be visszavonulását, úgy látszik, hogy DeadFox, ha nem is véglegesen, de elhagyta a profi mezőnyt. Március óta nem tagja a HellRaisers kezdőjének, azóta pedig nem csak az ő jövőjével, de a csapat berlini Major szereplésével kapcsolatban is megy a találgatás. Utóbbi kérdésre végre választ kaptunk, az viszont sokaknak nem tetszik.

Pár napja az MIBR kapcsán jelentették be a Major szervezői, hogy megváltoztatva az amúgy buta és fölösleges szabályt, a brazil csapat is játszhat majd edzőjükkel Berlinben. A gond ezzel csak az, hogy korábban, az amerikai Minor kapujában a Lazarus járt ilyen cipőben, Katowicében pedig a Cloud9, és akkor szó sem lehetett változtatásokról, mondván "a szabály, az szabály." Pedig a C9 a szabálykönyvben is megfogalmazott egészségügyi gond miatt állt csere előtt, még sem tudták csak úgy helyettesíteni Goldent.

Az új előírásokat használta ki most a HR is, nincs meg a szabályok szerint előírt minimum 3 meghívójuk, mégis ott lesznek a StarLadder Major mezőnyében. Aki nem ismerné a CS:GO legnagyobb presztízsértékű versenyeinek szabályait, minimum három játékosnak együtt kell maradnia az előző Majorön szerepelt csapatból, különben elveszítik a meghívást és a selejtezőkön kell elindulniuk. Márpedig a HellRaisers felállása Katowice óta sokat változott és csak ANGE1 és ISSAA birtokol Major beülőt.
A csapat azonban a hivatalos regisztráción edzőként tüntette fel Žygimantas "nukkye" Chmieliauskas-t, így nem lesz mögöttük a valódi edzőjük, lmbt, de megtarthatják a Katowicében megnyert berlini meghívójukat és játszhatnak majd Berlinben. Sokak szerint ez nem fair a többi csapattal szemben, inkább a Minoron éppen csak a továbbjutásról lecsúszó csapatnak kellene játszania, nem pedig a mindössze 2 db berlini meghívóval rendelkező HellRaisers-nek.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!