Zseniális videókon át meséli el az Epic néhány vb játékos történetét

Zseniális videókon át meséli el az Epic néhány vb játékos történetét

Fortnite - Minden embernek megvan a maga története, az Epic Games pedig most bemutat nekünk néhányat.

A Fortnite világbajnokság szó szerint életeket változtat majd meg, sőt változtatott már meg most. Nemcsak egyszerűen pénzről van szó, a profi játékosok mindennapi rutinja is teljesen átalakul, a lehetséges hírnév pedig már csak hab a tortán. A Fortnite nyílt kvalifikációs versenyeinek hála a jobbnál jobb játékosok csak úgy a földből ugráltak kifelé, voltaképp minden hétre jutott egy új tehetség, aki a trónra tört.

Sokan a teljes névtelenségből jöttek, az viszont, hogy valaki idegen, nem jelenti azt, hogy nincs mögötte egy olyan történet, amit meg kellene ismernie a világnak. Az Epic Games arra vállalkozott, hogy elmeséli ezeket a történeteket, néhány játékossal -akik kvalifikálták magukat a világbajnokságra- spotlight filmeket forgattak/forgatnak, ezekből a 4-5 perces kis videókból pedig néhányukat még közelebbről megismerhetünk. Sokszor bele sem gondolunk, de amennyi ember mellett elhaladunk az utcán sokszor anélkül, hogy rájuk néznénk egyáltalán, egy-egy történet mellett is elmegyünk. Mindenki megjárta a maga útját, viszont ezeknek csak nagyon kis részét ismerhetjük meg.

Az Epic egyelőre három játékos videóját publikálta, ám a világbajnokság döntőjéig még van egy hét, valószínűleg számíthatunk további részekre.

Rhux

A 24 éves Rhux nagyszüleivel él, nagyapja hajdani profi baseball játékos, aki ötször volt All-Star játékos is. Mindig is támogatta unokáját abban, hogy elérje céljait, profi e-sportoló váljon belőle. Rhux nem a Fortnite világában szerepel először kompetitív szinten, a League of Legends mezsgyéin kalandozva még az NA LCS színpadán is feltűnt 2015-ben a Team Impulse színeiben. Minden nap legalább 12 órát gyakorol, nagy hangsúlyt fektetve az építésre és editelésre, hogy meglegyenek azok a reflexei, amikkel a nála jóval fiatalabb, 14-16 évesek ellenfelei rendelkeznek. Rhux álma, hogy olyan sikeres lehessen Fortnite-ban, mint a nagyapja volt a baseballban.

Lefteye

Lefteye egy 21 éves srác a messzi északról, egészen pontosan Svédországból, aki a Fortnite mellett szerelmese az erdőknek és a vadonnak is. A vb-re sikeresen kvalifikált játékos egy kis településről Burea-ról származik, ahol nyáron sosem nyugszik le igazán a nap. Egy darabig édesapjával közösen dolgozott a helyi reptéren, aztán egy nap azt mondta, hogy ki akar szállni. Szülei 10 hónapot adtak neki arra, hogy sikerre vigye Fortnite karrierjét, amit a New York-i kvalifikációjával meg is tett. Izgatottan várja az ominózus dátumot, és ahogy eddig, úgy a döntőben is 100 százalékon fog pörögni.

Vivid

A szintén 21 éves Vivid nemcsak korában, de lakóhelyében is hasonlít picit Lefteye-ra, ő Dél-Jersey egy nyugis településéről érkezett, aminek a lakossága az ezer főt sem éri el. Ha Fortnite-ról van szó, akkor viszont már koránt sem beszélhetünk békéről, Vivid a legnagyobb szinteken űzi a játékot, a digitális gyakorlás előtt azonban mindig hagy időt a fizikai erősítésnek is. Vivid édesanyja 10 éves korában rákban elhunyt, ez pedig alapjaiban változtatta meg Vividet. A Fortnite sikereknek köszönhetően elég sok pénzt tudott keresni, így már nem az apjára hárul minden teher, sőt még egy kis hajót is tudott vásárolni neki, így édesapja már egy teljesen új szintre emelhette kedvenc hobbiját.

Kellő ügyességgel, kitartással és természetesen támogatással az e-sport bárkié lehet. Mára már Magyarországon is eljutottunk arra a szintre, hogy nemcsak egy álom egy működő e-sport karrier felépítése, bár kétségtelen, hogy az odavezető út nagyon rögös. Erről a témáról bővebben olvashattok az alábbi cikkünkben.

A Fortnite és a játékosok, akik megtöltik élettel, mind nagyszerűek, az Epic Games pedig hihetetlenül jól adja át a kiválasztott játékosok történeteit.

Ti várjátok már a világbajnokság döntőjét?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!