Dagad a NiP botrány! - Válaszolt Fifflarennek a jelenlegi CEO

Dagad a NiP botrány! - Válaszolt Fifflarennek a jelenlegi CEO

Fifflaren interjúja után megérkezett a csapat álláspontjai.

Aki követi az ex-NiP játékos, Fifflaren twitterét az már közel egy hónapja tűkön ült, hiszen a svéd már akkor elárulta, hogy van a tarsolyában egy sztori, amit szívesen a nagyvilág elé tárna. Tegnap robbant is a NiP botrány, Fifflaren Richard Lewis-szal beszélgetve gyakorlatilag mindent kiteregetett, minden őt, és a csapat korábbi játékosait ért sérelmet elárult.

Ki nem fizetett pénzek, tartozások a svéd adóhatóságok felé, enyhén szólva is a játékosok érdekeit semmibe néző szerződések, hazugságok, ellopott adományok. Szaftos a sztori az biztos, Fifflaren pedig állítja, hogy mindezek folyamatosan hatással voltak az akkori csapatra, sőt, mindez még ma is érezhető lehet és szerinte GeT_RiGhT ezek miatt is szenved a NiP-nél. Ahogy az várható volt a NiP sem hagyta szó nélkül a dolgot és még a tegnap esti órákban reagált Fifflaren több pontjára is Hicham Chahine, a NiP jelenlegi vezérigazgatója.

Én személy szerint két lehetséges válaszra vártam. Az egyikben a NiP mindent tagadott volna és teljes mértékben elhatárolódott volna Fifflaren vádjaitól, a másikban pedig bűnbakot kerestek volna és megpróbáltak volna a sztori minden lényeges pontjához egy mentséget találni. Nagyjából az utóbbi eset valósult meg, de koránt sem úgy, ahogy gondoltam volna. 

"Az elmúlt napokban sokat hallottunk volt játékosain és munkatársain felől, a 2013 és 2016 között őket ért sérelmekről. Adtunk magunknak némi időt, hogy ezekre az online beszélgetésekre megfelelő és teljes körű válaszokkal tudjunk szolgálni. (...) Rengeteg minden történt korábban a NiP-pel, még a jelenlegi vezetőség előtt. Mi mindig is nyitottak voltunk a rajongók felé, még a különböző problémák esetén is."

Való igaz, hogy 2016-ban nagy változáson ment át a svéd csapat, szinte a teljes vezetőség le lett cserélve, az új emberek pedig egy alapos átvizsgálással kezdték a munkát. Érintve a szervezet tartozásait a játékosok és a svéd adóhatóságok felé, valamint a papírmunka is új alapokra épült. Nem véletlen, hogy az akkori szerződések, mind 2016 végétől kezdődtek. 

a NiP DH Masters Malmö győztes csapata 2016-ban, friberg, f0rest, GeT_RiGhT, pyth, THREAT, Xizt (Forrás: hltv.org)

Hicham Chahine azt is elmondta, hogy a PayPal profil, amire a jótékony célra felajánlott összeget gyűjtötték, soha nem volt használatban és tulajdonában sem, a jelenlegi vezetőség egyik tagjának sem. Részleteket viszont a Fifflaren interjú egyik részével kapcsolatban sem árult el, a volt játékos menesztéséről is csak annyit mondott, hogy ők a későbbiekben ajánlottak neki munkát a csapatnál.

"Robin "Fifflaren" Johansson 2014-ben hagyta el a csapatot, mi pedig 2016 szeptember 20-án rendeztük minden tartozásunkat felé, miután négy nappal korábban tudomást szereztünk róla. A jelenlegi menedzsment is dolgozott vele együtt korábban és 2017-ben is felajánlottuk neki, hogy dolgozhat a NiP csapataival."

Gyakorlatilag mindent a 2016-os vezetőség váltásra vezetett vissza a NiP, ami valamilyen szinten érthető is. Ugyanakkor ha állításuk szerint akkor egy mindenre kiterjedő átvizsgálást futtattak le a szervezeten, akkor miért nem jártak utána a PayPal fiókról ellopott pénzeknek és miért állítja Fifflaren azt, hogy a mai napig van tartozása a svéd szervezetnek? Ahogy arra sem reagáltak, hogy mennyiben változtattak a játékosok szerződésén, vajon igaza van Fifflarennek és tényleg az ő cipőjében jár most Get_RighT? Akárhogy is, ez az eset is bizonyítja, hogy éppen ideje lenne kötelezően felállítani a játékosok érdekeit védő szervezeteket, minden országban.

A CEO teljes válaszát itt tudjátok elolvasni, angol nyelven.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!