Friberg és Xizt is beállt Fifflaren mögé! - A NiP volt alkalmazottjai is panaszkodnak

Friberg és Xizt is beállt Fifflaren mögé! - A NiP volt alkalmazottjai is panaszkodnak

Egyre jobban rezeg a léc a NiP lába alatt.

Pár napja mintha egy igazi C4-es bombát élesített volna Fifflaren, a NiP egykori játékosa. Két órás, Richard Lewis-szal folytatott beszélgetésében mindent kitálalt a NiP-ről, amire persze Hicham Chahine, a NiP jelenlegi vezérigazgatója is szinte azonnal reagált. A sztori azonban még bőven nem ért itt véget, hiszen Fifflaren volt csapattársai és a svéd szervezett volt munkatársai is beálltak az ex-játékos mögé.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy Richard "xizt" Landström és Adam "friberg" Friberg is a Fifflaren interjú azon részét igazolják, amiben a svéd arról beszélt, hogy sokszor vaksötétben tartották a játékosokat, az utolsó pillanatban kaptak információt versenyekről, szerződésekről, kifizetésekről, továbbá azt is egy hotelszobában tudta meg Fiffalren, hogy a jövőben már nem számítanak a munkájára.

"Uh, borzasztó ezt látni. Ahogyan szinte senkié, úgy az én elválásom sem volt túl szép sztori a NiP-nél. Örülök, hogy Fifflaren beszélt most erről és 100%-osan támogatni tudom."

Egy TwitLonger posztban érkezett egy hosszabb beszámoló is a témával kapcsolatban. Benjamin "benji" Janssens arról ír, hogy 2016-ban jelentkezett a NiP-hez közösségi menedzser pozícióra, és már ott érdekesen indult a sztori, hogy ezért a munkáért soha, egyetlen centet sem kapott. A munka önkéntes volt, amit már csak azután közöltek vele, hogy felvették. Elmondása szerint őt is, és még sok másik dolgozót egyik napról a másikra, normális indok nélkül rúgták ki, de amíg dolgoztak sem voltak megbecsülve, sőt, szinte tudomást sem vett a NiP azokról a munkatársaikról, akik nem közvetlenül az irodájukból dolgoztak.

Mindeközben Fiffalren megosztott néhány screenshotot is, amin azt látjuk, hogy 2016-ban többször is jelezte Hicham Chahine-nek, hogy szüksége lenne a pénzre amivel tartoznak neki, a CEO azonban válaszra sem méltatta. Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy ez az egész hogy fog véget érni. Súlyos vádak érték a NiP-et, ráadásul több oldalról is, könnyen lehet, hogy ebből nagy gondja lesz a svéd szervezetnek.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!