Pár óráig voltak csak továbbjutók, kizárták a Budapest Five csapatát az MSI MGA selejtezőjéből!

Rövid ideig örülhetett csak a BP5, hiába harcolta ki a továbbjutást a csapat.

Remek hírrel kezdtük a hetet, úgy diktálná az illem, hogy így is fejezzük be, de az élet, pontosabban az ESL szabálykönyv közbeszólt. Hétfőn arról számolhattam be nektek, hogy a szinte napra pontosan egy hónapos GAMERZONE felállás (hussaR, torzsi, arbie, kory, markk) pazar meccsek után jutottak tovább az MSI MGA európai nyílt selejtezőjéből, tegnap pedig csatlakozott a zárt kvali részt vevőihez a Budapest Five csapata is, de nem tartott sokáig a boldogság.

Az európai Utolsó Esély selejtezőn persze most sem egyetlen magyar csapat volt, de a Salamander Gaming két győzelem után kiesett, miután kikaptak a lengyel Team Warriors játékosaitól. Ellenben a BP5 most nem csak jól kezdte, de folyamatosan tartani is tudta jó formáját, szépen sorban jöttek a győzelmek.

A legjobb nyolc között már a régióban nagyon jól ismert Nexus ellen játszottak, ami bár könnyű nem, de annál izgalmasabb mérkőzés volt és a végén a BP5 játékosai örülhettek. Ha nem is sokkal, de a magyar srácok erősebben tudtak támadni és végül 16-14-re tudták lezárni a meccset.

Nem tudom mi lehet rosszabb. Elbukni még az elején vagy sorban nyerni a meccseket és a végén, a továbbjutás küszöbén esni ki? Úgy tűnt, hogy szerencsére a BP5-os srácoknak sem kell ezt most megválaszolniuk, mivel sikerrel vették az utolsó akadályt is, csak később robbant a bomba, hogy mindezt fölöslegesen.

Utolsó ellenfelük a svéd Madvillainy lett volna, a skandináv srácok azonban közel egy órányi szenvedés után feladták a meccset. Hiába vártuk a BP5 Twitch csatornáján a meccset, a svédek közül sokáig csak hárman voltak jelen a szerveren, később csatlakozott hozzájuk a negyedik játékos is, de a teljes csapat sosem érkezett meg, így feladták a mérkőzést gabessonék pedig automatikusan továbbjutottak. A hivatalos közlemény szerint beugróval játszott volna a svéd csapat, a cseréjüket azonban sehogy sem tudták beregisztrálni a meccsre, így 45-50 perc után inkább feladták.

A valóság viszont ettől talán árnyaltabb, mivel a Budapest Five már a meccs előtt óvást adott be a svédek ellen. A Madvillainy két játékosa, esneic és mauw1 is roppant érdekesen játszott a selejtező korábbi meccsein, legtöbb mezmozdulásuk több, mint gyanús volt. A feltételezést csak tovább erősíti, hogy mint kiderült, mindkét svédnek van egy-egy VAC banos FACEIT profilja

Nem tartott viszont sokáig az öröm, a hajnali órákban gabesson erősítette meg, hogy hiába harcolták végig a kvalit, hiába nyerték meg szerencsés módon az utolsó meccset, utólag kizárták őket. Nem csatlakozhatnak a GAMERZONE mellé a zárt selejtezőben, mivel msN, a csapat legfrissebb játékosa még nincs 16 éves. Nagyon sajnáljuk ilyen keserű utóízzel ért véget a nyílt selejtező a BP5 számára, teljes joggal megérdemelték volna, hogy játszhassanak a zárt kvaliban, azonban a szabály az szabály.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!