Másfél millió dollárral kevesebbet vihet haza a VB győztese, Bugha

Másfél millió dollárral kevesebbet vihet haza a VB győztese, Bugha

Az amerikai adóhivatal nem szórakozik.

A hétvégén véget ért a történelem első Fortnite VB-je, ahol összesen 30 millió dollárt osztottak ki a versenyszámokban. A solo torna nyertese ebből 3 milliót tett zsebre, ami egy egészen elképesztő nyeremény egy 16 éves srácnak. Azóta persze már Jimmy Fallon talk-showjában is járt és a karrierje most igazán elkezdhet szárnyalni, így még talán nem is a nyeremény a legfontosabb szempont. Ettől függetlenül viszont az amerikai adók rendes kibabráltak vele, ugyanis ott a nyeremények után is nagyon súlyos pénzeket kell kifizetni egy adott személynek. A döntőt New York városában, New York államban rendezték meg. Állami törvények alapján, így minden nyereményből 8,82%-ot kell levonni adó címszó alatt, ez 264.600 dollárt jelent. Persze nem csak tőle, hanem a többi nyertestől is, így komoly pénzt tehet zsebre majd az állam.

Ez viszont meg nem a vége a történetnek, ugyanis nem csak az adott államnak, de a szövetségi kormánynak is ki kell fizetnie 39,4%-ot, ami szinte azonnal megfelezi a nyereményét. Mindez 1.182.000 dollárt jelent még pluszban. A két összeget összeadva összesen 1.446.600 dollárral kopasztják meg a fiatal játékost, így nagyságrendileg ugyanennyit kap kézhez majd.

Természetesen 16 évesen még ez az összes is nevetségesen magas, és valószínűleg a felét sem tudná elkölteni pár hét alatt. Ettől függetlenül, reméljük, hogy okosan fekteti be az összeget és tovább építi karrierjét, hogy ne csak egy egyslágeres játékos legyen, aki megnyerte az első VB-t, majd örökre eltűnt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!