Egy újabb nagy múltú szervezet csukta be kapuit – megszűnik az Epsilon

Egy újabb nagy múltú szervezet csukta be kapuit – megszűnik az Epsilon

11 év után búcsúzik az idáig Belgiumban tevékenykedő szervezet.

Korábban, 2016-ban egy szintén francia CS:GO csapattal is rendelkező szervezet távozott az e-sport iparából, ez volt a Titan. Az akkori legelső csapat tagjai az Ex6TenZ-shox-SmithZz-NBK-ScreaM ötös volt, de a később megfordult a csapatban kennySapEX,  az azóta nagyobb versenyeken elemző szerepet betöltő svájci Maniac is, de ide sorolhatjuk a botrányos karrierrel rendelkező KQLY-t is. 

Most egy ismét korábban francia CS együttessel is rendelkező szervezet zárt be, az Epsilon. A társaságot 2008-ban Greg Champagne alapította, és ezalatt a 11 év alatt az e-sport szimbólumává vált, hiszen rengeteg szép eredményt értek el a CS Source verziójában, továbbá Call of Duty 4Team Fortress 2Rocket League, H1Z1 és FIFA-ban is letették már a védjegyüket a szervezet játékosai.

Érdekesség még az is, hogy a tavalyi esztendőben az Epsilon szerződést kötött a Premier League 2018-19-es szezonjának bajnokával, a Manchester City együttesével annak érdekében, hogy a labdarúgó-klub tovább fokozza az e-sport jelenlétét.

Legsikeresebb CS:GO csapatuk a szintén franciákból álló, név szerint shox-kioShimMa-fxy0-Sf-GMX ötössel rendelkező együttes volt, akik a 2014-es ESL One Köln versenyén jutottak el a legjobb nyolcig, ráadásul a csoportmérkőzések során egy BO1 keretein belül a teljes Major versenyt megnyerő NiP-et is megverték 16-6-ra Cobblestone-on. Később ez a csapat is kisebb botrányok közepette távozott a szervezettől, gondolunk ezalatt az fxy0 és Sf körüli sztorikra, hiszen míg előbbi bundázás miatt kapott eltiltást, utóbbit a VAC kapta el. Ezeknek köszönhetően a csapatot azonnal kizárták a Titan-nal egyetemben –KQLY VAC kitiltása miatt– a DreamHack Winter Major versenyéről, de hiába a két kizárt francia csapat, azt a versenyt az akkori harmadik francia együttes, az LDLC nyerte meg.

Később a szervezet rendelkezett spanyol illetve svéd csapattal is, de ezek az ötösök nem maradtak fél évnél tovább az Epslion-nál. Legutolsó csapatuk már egy nemzetközi ötös volt, melyben brit, lett, holland, svéd és bolgár játékos is megfordult, akik közül a brit Surreal volt a leghosszabb ideig a belga szervezetnél, a maga bő másfél évével. Ez az öt játékos egyébként annak ellenére, hogy szervezetünk megszűnt, továbbra is együtt maradnak, és új kalandok után kutatnak. Az még nem tisztázott, hogy a vezérigazgató megpróbálta-e eladni a csapatot, vagy egyszerűen nem talált vevőt, a szervezet viszont több mint valószínű, hogy soha többet nem tér már vissza.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!