Fnatic vs G2-val kezdődik a heti meccsdömping - rangadó ajánló

Fnatic vs G2-val kezdődik a heti meccsdömping - rangadó ajánló

Hétvégén ismét a League of Legends profiké a főszerep. Ha csak egy kicsit is érdekel az esport, akkor ez a válogatás számodra erősen ajánlott program.

Egy hét elteltével újra körbenéztünk izgalmas derbik, ki-ki meccsek után kutatva. Fortuna istennő ismét mellénk szegődött, ugyanis ezúttal is fergeteges étlapot sikerült összedobni! Újfent régiónként 1-1 meccset pécéztünk ki, de most a LCS alapszakasz utolsó köre miatt még egy desszerttel is készültünk. A mérkőzésekre mi is tippeltünk, sőt, még volt munkatársunkat, Aioweent is felkértük, hogy szálljon be a kis tippelős játékunkba. Ahogy tőlünk nyugatra mondják: bon appétit!

LEC: Fnatic - G2 Esports

Időpont: aug. 3., szombat 21:00

Az európai League of Legends 2 zászlóshajója. Mindkét fél dicső múlttal rendelkezik (megszámlálhatatlan régiós bajnoki cím, ezenkívül a Fnatic a 2011-es vb-, míg a G2 az idei MSI-győztes), de a jövőjük talán még fényesebb, hiszen az idei Worlds legnagyobb esélyesei közt tartják őket számon. Mielőtt viszont hódítóútra indulnának a halhatalanságot biztosító cím megszerzéséért, még egymással szemben is van mit lerendezniük. A következő fejezetnek a rivalizálásukban most szombaton lehetünk szem- és fültanúi. Noha egyik félről sem mondható el, hogy az alapszakaszt halálosan komolyan venné (a G2 rendszeresen troll választásokkal operál, de még így is úgy érződik, mintha csak SoloQ "smurf"-ölnének, míg a Fnatic a tavaszi split első felét elsumákolta, hogy aztán egy huszáros hajrával megint mindenkit lenyűgözzenek), de ez a meccs a megérzésem szerint más lesz. Presztízs kérdés lesz a G2-nak mindenképp, hogy az ősi vetélytárstól ne szenvedjenek kétszer vereséget egymás után (első nyári összecsapásukat ugye Reckkles-ék nyerték), míg a Fnatic-nak tökéletes alkalom, hogy az utóbbi hetek felemás teljesítményére rácáfoljanak, sőt ha ezzel még a régi harcostársnak, azaz Caps-nak is odaszúrhatnak, az csak hab a tortán. Egy szó mint száz, hatalmas tűzijátékra számíthatunk!

Szerkesztőségi tippek:

Wolfi: G2

Loemifar: G2

Aioween: G2

Tito: Fnatic

Ezen rivalizálás kapcsán a Ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk! Osszátok meg velünk! Szavazzatok!

LCS: Counter Logic Gaming - OpTic Gaming

Időpont: aug. 4., vasárnap 21:00

A régi motorosoknak az észak-amerikai triumvirátus még így nézett ki: TSM, C9 és CLG. 2017-ben viszont elromlott valami a csapatnál. Nem jutottak ki a világbajnokságra, ami hatalmas csalódás volt számukra, de az igazi fekete leves csak ezután következett. Azóta még a rájátszás is elérhetetlen volt egészen mostanáig. Elengedték az egyik utolsó megmaradt mohikánt a legendás 2015/2016-os felállásból, miközben helyére érkezett Ruin. Kevesen gondolták, hogy ez az a hiányzó kevéske plusz, ami kell nekik az élvonalhoz, de a vezetőségnek végül igaza lett.

Az OpTic nem kisebb utat járt be, hiszen a tavaly alakult franchise első évükben gyakorlatilag lábtörlőnek voltak jó a liga 90%-a számára. Rájátszás helyen tanyáznak jelenleg, igaz az utolsó, de legfontosabb lépés még hiányzik annak bebiztosításához 1-2 győzelem formájában.

Kettejük párharcában érdemes megemlíteni, hogy a számunkra is jól ismert PowerOfEvil NA karrierjét a tavalyi botrányosan gyenge OpTic-ban kezdte, továbbá hogy hiába kelti sokkal jobb csapat benyomását a CLG, bizony kevés vereségükből az egyiket pont ettől a csapattól szenvedték el. Mindenképp parázs összecsapásra számítunk, mivel a CLG 1-3. hely között is végezhet a végén, míg a zöld mezű gárdának maga a rájátszás is veszélyben forog. 

Szerkesztőségi tippek:

Wolfi: CLG

Loemifar: CLG

Aioween: CLG

Tito: OpTic

LPL: Invictus Gaming - Bilibili Gaming

Időpont: aug. 4., vasárnap 11:00

Múlthéten az RNG vizslattuk tágra nyílt szemekkel, most ideje a másik kínai óriást is szemügyre venni. A jelenlegi világbajnok mindig is alapszakasz menő volt, amit sokáig nem tudott átmenteni a mindent eldöntő kiesés szakaszra, hogy aztán eljöjjön az ő idejük a tavalyi év legnagyobb eseményén, ahol megtört a jég. Azóta megállíthatatlan tűntek, majd jött a TL elleni MSI meccs, amit a mai napig nem tudok hova tenni. Sokan egyszerű peches napnak mondták, de elkezdődtek a LPL küzdelmei is és látszott, hogy az addig tökéletes olajozott gépezetként működő szerkezetet bizony a rozsda megtámadta. TheShy formán kívül volt, Baolan is kispadra került, azonfelül a többiek is alulteljesítettek. Nem kell Fnatic szintű mélyrepülésre gondolni (tavaszi split), ennek ellenére érezhetően középcsapat szintű produktivitásra és hatékonyságra voltak képesek . Az idei Rift Rivals magasságában kezdtek el a nevükhöz méltóan játszani.

Ellenfelük a magyar fül számára viccesnek ható Bilibili Gaming, pedig a teljesítményük egyáltalán nem hasonlít a salakanyagra. Érdemes a társaságról tudni, hogy 2 éve az I May csapatától örökölték a helyet a ligában, a lövész Jinjiao is anno onnan érkezett. Továbbá az IG-vel egyetemben neves koreai légiósok a húzónevek Kuro, ill. ADD személyében szintén mid és top szerepkörben.

Mindkét együttes 7-4-gyel áll, továbbá formaingadozásuk is hasonló ívet mutat. A 2019-es naptári évben eddig csak egyszer találkoztak, még a tavaszi split utolsó hetében, viszont akkor TheShy-nak rendesen arcára fagyott a mosoly. Ennek ellenére nálunk egyértelmű a favorit kiléte.  

Szerkesztőségi tippek:

Wolfi: IG

Aioween: IG

Loemifar: IG

Tito: IG

LCK: Kingzone DragonX - SANDBOX Gaming

Időpont: aug. 4., vasárnap 13:00

Ha vége a kínai ütközetnek, akkor javasoljuk, hogy kapcsoljatok át az LCK-re, mert a következő 2 csapat vesszőfutását érdemes figyelemmel követni. Az egyik a SANDBOX, mely a koreai új hullám jeles képvelője (a Griffin és a DAMWON mellett). Summit, illetve OnFleek nagyságát már megénekeltem (nem véletlenül van mindkettő Top7-ben az alapszakasz MVP szempontjából), de a többieknek sem kell szégyenkezniük. Érdekesség, hogy a támogatójuk, Joker 27(!) évesen debütált a nagyok között. 2 hete még vezették a ligát, azonban most már PO helyen sincsenek, ez kb. mindent elmond a bajnokság jelenlegi kiegyenlítettségéről. A vereségszéria a legrosszabbkor jött, ahogy a következő delikvensnek is, aki nem más, mint a KingZone. A jó rajt után szintén belassult a kerék.

Mind a SB, mind a KZ erős, stabil szólóösvényesekkel rendelkeznek, ennek ellenére a központi figura Deft lehet. Ha hozza a tudása legjavát a sárkányok lövésze, akkor ők hagyhatják el stúdiót mosolyogva a split során már másodszor. 

Szerkesztőségi tippek:

Wolfi: SANDBOX

Aioween: SANDBOX

Loemifar: KingZone

Tito: KingZone

Bónusz ajánlat: LCS: Team SoloMid - Team Liquid

Időpont: aug. 4., vasárnap 23:00

LCS záró fordulója révén fizikai fájdalmat éreztem volna, ha még egy NA előzetest nem húzok elő a tarsolyból. A választás nem kisebb mérkőzésre esett, mint a tavaszi finálé visszavágójára! Sorsolás miatt nehéz előre megjósolni, hogy a meccsnek lesz-e valós tétje. A Liquid esetében maximum csak az első kiemelés, ami még veszélyben lehet, viszont a TSM alatt még forró is lehet a talaj. Kedvezőtlen eredmények esetén nekik ezen a meccsen múlhat akár playoffs szereplés is. Szerintem nem kell ecsetelnem, hogy mit jelentene a csapat, de az egész LCS számára egy ilyen patinás társaság ily' korai búcsúja. A legvalószínűbb forgatókönyv viszont mégis az, hogy itt már mindkét csapat hátradőlhet és bemutathatnak egy igazi, hamisíthatatlan észak-amerikai specialitást: "La Casa de Fiesta"-t. Ebben az esetben szakértő legyen a talpán, aki nyugodt szívvel jósolni mer, mi mégis megpróbálkozunk ezzel az embert próbáló feladattal.

Szerkesztőségi tippek:

Wolfi: TL

Aioween: TL

Loemifar: TL

Tito: TSM

Ti melyik meccset várjátok a legjobban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Képek forrása: InvenGlobal, Dot Esports & Raja E-sport

Kövess Minket!