Meccs közben fenyegetett meg mindenkit egy játékos, hogy lövöldözni akar a Fragadelphian

Meccs közben fenyegetett meg mindenkit egy játékos, hogy lövöldözni akar a Fragadelphian

A hatóságok inkább nem kockáztatnak, valószínűleg már meg is találták a játékost.

Az elmúlt napokban súlyos tragédiák sora sújtotta Amerikát. Először szombaton Texas állam déli határánál, egészen pontosan El Paso-ban történt lövöldözés, ahol 22 ember meghalt és még többen megsebesültek. Nemhogy napokkal, órákkal később Daytonban is lövöldözés történt, ott 9 embert gyilkolt meg egy férfi, köztük a saját húgát és sógorát. Éppen ezért jelenleg az egész ország nagyon érzékeny erre a témára és az ország ismét kettészakadt. Van aki még több fegyvert akart, míg a többség szeretné betiltani a fegyverviselést úgy ahogy van. Érdekes adat egyébként, hogy a világon az USA-ban található a legtöbb fegyver személyekre lebontva, 100 emberre összesen 120 lőfegyver jut.

Ezen adatok tudatában, ha van rossz időpont arra, hogy egy ilyen félresikerült "viccet" ejtsen el valaki, akkor az pontosan most van. Egy FACEIT meccsen egy amerikai játékos úgy döntött, hogy mekkora poén lenne, ha most a chatre beírná, hogy lehet elmegy és lövöldözni fog a Fragadelphia versenyén. 99%-os esély van arra, hogy tényleg vicceskedni próbált, de az 1% miatt az egyik vele játszó játékos kirakta Twitterre a chatről készült képet, ami eljutott a verseny szervezőihez.

"Köszönjük, hogy figyelmeztettél minket. Az ilyen ügyeket nagyon komolyan vesszük. Épp most próbálunk kapcsolatba lépni a Faceit-tel, az FBI-al és a helyi rendőrőrssel. Fegyveres biztonsági őrök védik majd a helyszínt és a rendőrök is ott lesznek majd a Fragadelphian. A legfontosabb az, hogy biztonságos atmoszférát biztosítsunk."

Szinte biztosak vagyunk abban, hogy az FBI már kopogtatott is a játékos ajtaján és nem lepődnénk meg, ha jelenleg is a rendőrségen szenvedne egy kihallgatáson. Nem csak borzasztóan felelőtlen, de veszélyes is hasonló kommenteket berakni chatre, hiszen jó pár rosszul sikerült FBI-os házkutatásról hallottunk már az évek során, hogy a swattingról már ne is beszéljünk.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!