Kiábrándító BRUTE 'nerfet' jelentett be az Epic a Competitive Launch frissítésben

Kiábrándító BRUTE 'nerfet' jelentett be az Epic a Competitive Launch frissítésben

Tegnap megtudtunk mindent a közelgő kompetitív szezonról. A frissítésben 'nerfelik' kedvenc robotunkat, de nem örülünk neki.

Tegnap az Epic közzétette a 10. szezon Competitive Launch frissítésének tartalmát. Volt benne szó az Fortnite Championship Series részletekről, szó esett pár bug javításról, javítottak a fizetési lehetőségeken és kapunk egy kis BRUTE nerfet is, csak valószínűleg nem leszünk vele túl elégedettek.

Mióta elkezdődött a 10. fejezet a Fortnite életébe a közösség folyamatosan arra panaszkodik, hogy a harci robot tönkre teszi a játékot. A legtöbb esetben pedig igazuk van, hiszen az Epic most rendesen túltolta a dolgokat. A Mech túlságosan erős és használójának túlságosan is nagy előnyt ad. Valami ilyesmi volt Thanos esetében is, csak az egy poén játékmód volt, igazán nem zavart bele a dolgokba. A BRUTE viszont ott van minden meccsen, még kompetitív szinten is bőven be fog bekavar. No de, lássuk azt, hogy az mit is kapunk az Epic-től.

A BRUTE 'nerf'

Kezdjük is egyből azzal, amire vélhetően mindenki kíváncsi, miben változik a gyilkológép:

  • Mostantól kap egy lézert, ami megmutatja, hogy az irányítója merre céloz mikor elkezdi elindítani a rakétákat. Ezzel a fejlesztők szerint elég időnk lesz, hogy elmenjünk az útjából ha ügyesek vagyunk. Ezen kívül, ha a célkereszt rajtunk van, akkor egy hangjelzést is kapunk, figyelmeztetésül.
  • Kijavítottak pár mozgási hibát, ami miatt a Boost mechanikát túlságosan is jól lehetett használni.

A bug javítás mindenképpen jó, de hogy a 'nerf' mennyit jelent azt még nem tudjuk. Azt viszont még elmondták, hogy egyelőre eszük ágában sincs kivenni a robotot. Megerősítették, hogy bizony marad a legtöbb játékmódban. Persze hozzátették, hogy közelről figyelik a teljesítményét, ha pedig szükség van rá, akkor majd közbeavatkoznak.

Lehet menni arénázni

Még a hónap elején volt némi gond az Arena rendszerrel. Több esetben olyan játékosok kerültek egy játékba, akiknek az MMR szerint nem kellett volna. Ezt most javították, mostantól remélhetőleg hasonlóan erős ellenfelekkel rak majd össze a játék.

Indul az FNCS

Augusztus 17-én indul a kompetitív szezon. Onnantól kezdve, öt hétvégén keresztül lesznek Trios események, ahonnan lehet majd tovább menni a szezon döntőbe. Azt is megtudtuk, hogy most ismét 10 millió dollárt osztanak majd szét a régiók között. A tét tehát megint nagy, reméljük minél több magyar játékossal találkozunk majd.

Az FNCS működése

A World Cuphoz hasonló selejtezőket kell majd elképzelni, ám az Epic Games bevezet egy új lehetőséget a szeptember 20-22. között megrendezésre kerülő döntőre. Ez a lehetőség a Series Points, amit a csapatok folyamatosan gyűjtenek a végső helyezésük függvényében, a Series Leaderboardon helyet foglaló top csapatok pedig szintén részt vehetnek majd a döntőben.

Ezenfelül az Epic arról is beszámolt, hogy külön kezelt Solo és Trios Cash Cupokat fognak csinálni minden szerdán, csütörtökön és pénteken. További részleteket a jövőhéten érkező versenyszabályzatból tudhatunk meg.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!