Kihasználta Ninja csatornáját a Twitch, de véletlenül tiltott tartalmat ajánlottak rajta

Kihasználta Ninja csatornáját a Twitch, de véletlenül tiltott tartalmat ajánlottak rajta

A felnőtt tartalom ki tudja hány emberhez jutott így el, az ügyben még a Twitch vezérigazgatója is felszólalt.

Ninja Mixerre költözése mondhatni megrengette a streamer világot. A Twitch az egyik legnagyobb közvetítőjét veszítette el, a Mixer népszerűsége pedig hirtelen megnövekedett. Természetesen a váltástól Ninja csatornája még nem törlődött, a Twitch azonban néhány órával a bejelentést követően megvonta a partneri címét.

A történeten aztán szépen lassan mindenki továbblépett, Ninja tolta az adásait az új platformon, elég hamar el is érte rajta a legnagyobb csatorna címét, abszolút jól ment minden, de aztán az inaktív Twitch csatornáján elharapóztak picit az indulatok. A Twitch mostanában egy új csatorna ajánló módszert tesztelt, amellyel az inaktív, ám nagy követőbázissal rendelkező közvetítők felületein más csatornákat ajánlottak a nézőknek.

A probléma itt kezdődött, ugyanis Ninja közel 15 millió követővel rendelkező csatornáján első helyre ugrott fel egy pornót közvetítő adás. A Twitch-en egyrészt az ilyen tartalom szigorúan tilos, másrészt Ninja csatornáját rengeteg kiskorú követi, akiknek hivatalosan ilyennel még nem kellene találkozniuk, így nem véletlen, hogy Ninja kiborult, videóban kért bocsánatot a követőitől.

Ninja után a Twitch vezérigazgatója is felszólalt az ügyben, elmondta hogy az új ajánlórendszert felfüggesztették amíg rá nem jönnek, hogy hogyan kerülhetett a szóban forgó csatorna Ninja falára, amelyet természetesen azóta ki is tiltottak a felületről. Nem sokkal később Ninja Twitch oldala is visszaállt eredeti offline formájába, így ismét az ő korábbi közvetítéseit lehet megtekinteni.

Az egyéb közvetítések ezen ajánlása a Twitch-től nem volt rossz ötlet, ugyanis nekik is és a kisebb közvetítőknek is érdekük, hogy több emberhez eljussanak az adásaik, ám a folyamat ahogy ezt megtették, és ami kisült belőle, na azzal volt a probléma. Az éppen más platformra költöző streamerek csatornáinak ilyen módú kihasználása megkérdőjelezhető lépés, még ha nem is lenne kötelező, legalább erkölcsi okokból megkérdezhetnék a csatorna tulajdonosát, főleg akkor, hogyha az egyik legeredményesebb közvetítőjükről van szó.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!